Privacy

Q: Welke gegevens moet ik invullen om gebruik te kunnen maken van Fynch?
A: Voor het aanmaken van een account hebben we alleen je naam en e-mailadres nodig. Het is optioneel om je kentekennummer in te vullen. Deze gebruiken we om de CO2-uitstoot van een autorit nauwkeuriger te kunnen berekenen. Lees ook onze privacyverklaring voor meer informatie.

Q: Welke gegevens worden er van mij verwerkt?
A: Wanneer je gebruik maakt van de app worden gegevens over locatie, snelheid van verplaatsing, etc. gegenereerd. Deze gegevens worden verwerkt om ze weer te kunnen geven in de app. Op persoonlijk niveau zijn jouw gegevens niet inzichtelijk voor iemand anders dan jijzelf, tenzij een medewerker de data moet bekijken om je te helpen met een probleem. Daarnaast worden de gegevens beveiligd en geheel AVG-proof opgeslagen in onze databases. Zie hiervoor ook onze privacyverklaring.

Q: Wie kan mijn gegevens inzien?
A: Jouw persoonlijke data is alleen zichtbaar voor jou, tenzij een medewerker de data moet bekijken om je te helpen met een probleem. De data staan geanonimiseerd opgeslagen in de database, en kan op geaggregeerd niveau worden verwerkt (big data). In dit geval zijn de individuele datapunten nooit te herleiden naar jouw account. Alle gegevens staan beveiligd en geheel AVG-proof opgeslagen in onze database. Zie hiervoor ook onze privacyverklaring.

Q: Kan ik mijn persoonlijke gegevens opvragen?
A: Alle gegevens die wij van jou verzamelen worden verwerkt in de app. Hier kun je dus zelf je gegevens inzien. Daarnaast is het mogelijk om met de export-functie jouw gegevens over een zelf te selecteren periode te exporteren naar Excel.

Account

Q: Wat kost het om de Fynch app te gebruiken?
A: De kosten voor het gebruik van de app zijn afhankelijk van de doelgroep (Smart cities, Business, ZZP of Consumenten). Zie hiervoor ook onze tarieven. Twijfel je over de doelgroep? Lees dan meer in onze user stories.

Q: Hoe kan ik me aanmelden voor de app?
A: Je kunt een account aanmaken door de app te downloaden. Je wordt gevraagd om je mailadres in te vullen. Wanneer dit een nieuw mailadres is, zijn er drie mogelijke opties: 1) de domeinnaam van jouw mailadres is gewhitelist, bijvoorbeeld omdat je werkgever meedoet aan Fynch. Je kunt dan direct zelf een wachtwoord aanmaken en beginnen. 2) Je wordt gevraagd om of een code in te voegen. Deze heb je bijvoorbeeld via je werkgever of vanuit het project waaraan je deelneemt gekregen. Als je de code invult, kun je een wachtwoord aanmaken en de app gaan gebruiken. Of 3) als je geen code hebt en niet via je werkgever of een project deelneemt, kun je onze helpdesk mailen via support@fynchmobility.com, zij helpen je dan om een account aan te maken. Heb je problemen met het aanmaken van een account? Neem dan contact op met support@fynchmobility.com.

Q: De code die ik van mijn werkgever/vanuit een project heb gekregen werkt niet. Wat moet ik doen?
A: Neem contact op met onze helpdesk via support@fynchmobility.com. Noem hierin het bedrijf waarvoor je werkt en de code die je hebt ingevuld.

Q: Ik heb betaald maar kan niet inloggen. Hoe kan ik dit oplossen?
A: Het kan een tijdje duren voordat de betaling door ons is verwerkt. Zodra dit gelukt is, wordt je account geactiveerd en kan je inloggen. Blijft het probleem bestaan? Neem dan contact op met onze helpdesk via support@fynchmobility.com.

Q: Hoe kan ik mijn account stopzetten?
A: Je kunt uitloggen van de app en de app verwijderen van je telefoon. De app stopt dan met het registeren van je ritten. Wil je je account helemaal verwijderen? Dan kun je een mailtje sturen naar support@fynchmobility.com. Vermeld hierbij je naam en het email adres waarop je het account hebt aangemaakt. Let op: als je je account verwijdert, verwijderen wij alle aan het account gekoppelde gegevens. Deze kunnen we later niet terughalen. Denk dus goed na voordat je je account laat verwijderen!

De Fynch App

Q: Hoe kan ik de app downloaden?
A: De app is te downloaden in de Google Play Store of in de App Store.

Q: Hoe werkt de app?
A: De app maakt gebruik van jouw locatiegegevens om de reisbewegingen die je maakt te registreren. Deze reisbewegingen worden weergegeven in de app. Maak je gebruik van het openbaar vervoer, maak je een fietsritje of wandeling, werk je thuis, of reis je buiten de spits? Dan verdien je coins die je kan inwisselen tegen leuke, duurzame kortingen. Kijk voor meer informatie over het gebruik van de app in onze faq speciaal voor de app.

Q: Werkt de app ook als ik offline ben?
A: Fynch maakt voornamelijk gebruik van je GPS. Dit werkt dus ook als je je internet of wifi uit hebt staan. Echter, wanneer je een slecht bereik hebt met je GPS wordt er gebruik gemaakt van je data- en wifiverbinding om je locatie beter te kunnen bepalen. Metingen met alleen GPS kunnen dus minder nauwkeurig zijn. Wanneer je telefoon in vliegtuigmodus staat, wordt ook je GPS uitgeschakeld. In dit geval worden er geen ritten geregistreerd.

Q: Werkt Fynch op mijn telefoon?
A: Fynch werkt op Apple toestellen met iOS van 13.0 of hoger en op Android toestellen met Android 7.0 of hoger. Hoewel uit ervaring blijkt dat er zich weinig problemen voordoen wanneer de juiste instellingen gedaan worden, kunnen we niet garanderen dat de app naar behoren werkt. Twijfel je of de app werkt op jouw telefoon? Vraag hier een demo account aan!

Q: Ik heb de app geïnstalleerd maar hij werkt niet naar behoren, wat kan ik doen?
A: Er is een grote kans dat de app (nog) niet naar behoren werkt omdat de instellingen nog niet helemaal kloppen. Je kan hier voor jouw toestel opzoeken welke instellingen je goed moet zetten. Zorg er daarnaast voor dat je altijd de laatste versie van de app gebruikt. Kom je er toch niet uit of heb je een probleem dat er niet tussen staat? Mail dan naar support@fynchmobility.com.