Duurzaam reisgedrag stimuleren

Wat is duurzame mobiliteit?

Met duurzame mobiliteit bedoelen we een toekomstbestendige manier van vervoer, waarbij onze verplaatsingen geen invloed hebben op het milieu en steeds minder CO2-uitstoot veroorzaken.

27% van alle CO2-uitstoot komt voort uit onze verplaatsingen, meer dan de helft ervan is te relateren aan zakelijke mobiliteit. Hier ligt dus een grote kans om de wereld een stukje beter te maken.

14-beste-rittenregistratie-apps-blog

Waarom is duurzame mobiliteit belangrijk?

De doelstellingen van de Nederlandse overheid en de Europese Unie zijn ambitieus:

 • Nederland wil de CO2-uitstoot in 2030 met 49% verminderen ten opzichte van 1990
 • De Europese Unie wil in 2050 60% minder uitstoot door transport

Dat terwijl het aantal vervoersbewegingen alleen maar verder groeit.

Hoe kan Fynch Mobility mij helpen?

4 Voorbeelden van duurzame mobiliteit

1
Fynch-Telegraaf-artikel

Kies de fiets in plaats van de auto!
Ruim 50% van alle autoritten is korter dan 7,5 kilometer, een afstand die je beter op de fiets kunt afleggen. Want sneller, fijner, goedkoper en natuurlijk veel duurzamer!

2
OV vs Auo

In veel gevallen is het OV een uitstekend of zelfs beter alternatief dan de auto. OV fietsen maken het mogelijk om snel van deur tot deur te reizen en je spaart parkeerkosten en -ergernis uit.

Daarnaast is het mogelijk om in de trein te werken en is de reistijd niet per definitie verloren tijd.

3
Carpoolen

Carpoolen zorgt indirect voor minder files, er rijdt immers nog steeds een auto. Maar wanneer je met 4 mensen in de auto zit die anders elke een eigen auto rijden, scheelt dat 75%.

Daarbij is het gezellig en kan je tijd besparen door werkoverleggen al in de auto te doen in plaats van op kantoor.

4
arcadis-case-3

Werk thuis!

Voorkomen is beter dan genezen. Niet reizen is natuurlijk duurzamer dan wel reizen. Bedenk daarnaast hoeveel tijd je bespaart door niet te reizen.

admin-hassle-Fynch

Fiscus

Werkgevers mogen vanaf 1 januari 2022 geen vaste, onbelaste reiskostenvergoeding meer uitbetalen; enkel de daadwerkelijk gemaakte reizen en thuiswerkdagen komen in aanmerking voor een onbelaste vergoeding. De bewijslast en bewaarplicht ligt bij de werkgever, maar ook voor werknemers kan deze verplichting tot een hoop extra administratie leiden. Meer info vanuit de belastingdienst vind u in het Handboek Loonheffingen 2023.

Registratieplicht CO2-uitstoot werknemers

Vanaf 1 juli 2024 wordt de Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit definitief wordt ingevoerd voor werkgevers met meer dan 100 werknemers.

Ontdek de mogelijkheden van Fynch

Duurzaam mobiliteitsbeleid

Aantrekkelijk werkgeverschap

Een aantrekkelijk werkgever zijn is van levensbelang in deze tijden van ongekende krapte op de arbeidsmarkt. Het bieden van een mobiliteitsregeling die de medewerker maximale flexibiliteit en keuzevrijheid biedt draagt hieraan bij. Ook blijkt uit onlangs verschenen onderzoek dat meer dan 65% van jonge Nederlanders klimaatimpact van werkgevers belangrijke factor vindt bij zoeken naar een baan.

Een aantrekkelijk en duurzaam mobiliteitsbeleid. Met Fynch organiseer je dat zo!

Zonder Fynch
 • Handmatige declaraties
 • Niet flexibel
 • Niet duurzaam
 • Geen aantrekkelijke vergoedingen
 • Lastig declareren
 • Geen inzicht in CO2
 • Geen gedragsverandering
Met Fynch
 • Fynch app
 • Flexibel
 • Stimuleert duurzaam reizen
 • Aantrekkelijke vergoedingen
 • Eenvoudig declareren
 • Real time 24/7 inzicht in CO2
 • Gedragsveranderingsprogramma
Vragen over Fynch?

Happy customers

bmw-financial-services-logo bcd-travel-logo duravermeer-logo Gemeente Beekdalen logo Volvo Group Netherlands BV x Fynch qpark logo
bmw-financial-services-logo bcd-travel-logo duravermeer-logo Gemeente Beekdalen logo Volvo Group Netherlands BV x Fynch qpark logo
Duurzaam reisgedrag stimuleren

Fynch App

Onze mobiliteitsapp houdt dagelijks de CO2-uitstoot van al je medewerkers bij. De Fynch App ondersteunt de medewerker dagelijks bij het registreren en declareren van zakelijke ritten, woon-werkverkeer en thuiswerkdagen. Werknemers besparen hiermee veel tijd en ergernis.

Klant cases

Censo-logo

...wordt ondersteund door Fynch via haar innovatieve mobiliteitsplatform bij het realiseren van de doelstellingen uit de nieuwe mobiliteitsregeling.

Bekijk deze case
arcadis-logo

...implementeerde Fynch als onderdeel van een nieuwe moderne mobiliteitsregeling

Bekijk deze case
Volvo Group Netherlands BV x Fynch

...vonden uiteindelijk dat Fynch de meeste opties bood om te voldoen aan de behoeften van ons diverse personeel, van monteurs tot managers.

Bekijk deze case

Wij zijn er voor al jouw vragen over je mobiliteitsbeleid

Kunnen jullie me helpen bij het opstellen van een mobiliteitsbeleid?

Ja we helpen klanten hierbij. Dat doen we door middel van diverse best practices delen van onze klanten. Ook kunnen we helpen bij het opstellen van een mobiliteitsbeleid. Dit doen we of met ons eigen team van consultants of we werken hiervoor samen met partners.

Bieden jullie ook een oplossing voor een mobiliteitsbudget?

Jazeker dat doen we. We bieden hiervoor mobiliteitskaarten van NS, MTC en ook MaaS diensten aan. Met behulp van split billing van zakelijke mobiliteit en prive mobiliteit berekenen we maandelijks de netto vergoeding. Meer hierover lees je hier.

Automatiseer het registreren van CO2 uitstoot mobiliteit

Bespaar tijd voor jezelf en je arbeidskrachten en voldoe eenvoudig aan de CO2 rapportageverplichting.