Fynch staat voor gaan en staan waar je wilt, wanneer je wilt en hoe je wilt.

Finch betekent vink. Een vink beweegt zich zonder beperkingen door de lucht. Een vrolijk en slim vogeltje met een sterke eigen wil. Wij maakten er Fynch van, onze eigen twist: Fynch Mobility.

Missie

Fynch Mobility is een impact gedreven technologiebedrijf uit Utrecht. Mobiliteit zorgt jaarlijks voor 27% van de wereldwijde CO2 footprint. Ongeveer de helft hiervan is werk gerelateerd. Werkgevers hebben daarom een grote rol in het verduurzamen van mobiliteit; niet alleen door het wagenpark te vergroenen, maar vooral ook door een bredere verduurzaming van reizen en werken te stimuleren en faciliteren.

De visie van Fynch is duurzame en vitale mobiliteit voor iedereen. Fynch motiveert medewerkers om duurzamere keuzes te maken in hun reisgedrag. Zo streven wij naar geen emissies, uitstekende bereikbaarheid en toegankelijkheid voor iedereen.

Mobiliteitsgedrag is een belangrijke sleutel tot CO2-reductie. Het zijn uiteindelijk de keuzes die reizigers maken die de uitstoot bepalen. Door niet of minder te reizen en door voor de schoonste vorm van mobiliteit te kiezen verminderen ze de CO2-uitstoot.

Het is onze missie om werkgevers te helpen bij het zo snel mogelijk bereiken van Net Zero mobiliteit.

Gedragsverandering m.b.v. OBM

Het blijft één van de grootste uitdagingen voor mobiliteitsprofessionals: hoe kan ik op een effectieve manier gedragsverandering in reisgedrag teweegbrengen? Deze vraag beantwoorden ligt in de kern van wat wij doen. In onze zoektocht naar de beste methodologie zijn wij uitgekomen bij Organizational Behaviour Management, een wetenschappelijke theorie over gedragsverandering.

We zullen je wat tijd besparen; het komt er in het kort op neer dat, wanneer je gedrag wilt veranderen je eerst goed moet meten. Vervolgens kun je er consequenties aan koppelen. Bij positieve consequenties gaan mensen meer van het gewenste gedrag laten zien. Bij negatieve consequenties (zoals verkeersboete) hoop je dat het gedrag stopt. Wij koppelen verschillende positieve consequenties aan de gedragingen die je meer wilt zien:

  1. Fietsen
  2. Wandelen
  3. Reizen buiten de spits
  4. Reizen met een EV
  5. Niet reizen (thuiswerken)

Wij stimuleren gebruikers vooral door social rewards zoals inzicht in eigen performance en door complimenten! Daarnaast belonen we met Fynch Coins. Deze coins kunnen worden uitgeven aan een scala van duurzame producten en incentives. Ook bieden we de mogelijkheid om variabele kilometervergoedingen in te stellen, dan ontvangen gebruikers een hogere vergoeding voor duurzame vormen mobiliteit zoals reizen met de  fiets of elektrische auto.

Het Fynch team

Joris-Smulders-Fynch-Smart-Mobility
Joris Smulders Co-founder & CEO
Serge-van-den-Berg-Fynch-Smart-Mobility
Serge van den Berg Co-founder & CEO
Pieter-Ennes-Fynch-Smart-Mobility
Pieter Ennes CTO
het-fynch-team-gerard-vesseur
Gerard Vesseur CFO (Parttime)
Nina-Driel-Fynch-Smart-Mobility
Nina Driel COO & Product Owner
het-fynch-team-richard-essemaih
Richard Essemiah iOS Developer
het-fynch-team-johannes-de-bruin
Johannes de Bruin Commercieel Manager
het-fynch-team-kevin-balk
Kevin Balk Backend Developer & App Lead
het-fynch-team-marlies-van-voorst
Marlies van Voorst Customer Success Manager
het-fynch-team-ruslan-brilenkov
Ruslan Brilenkov Data Scientist / Data Engineer
het-fynch-team-mina-ekhtiari
Mina Ekhtiari Android Developer
het-fynch-team-jasper-lammers
Jasper Lammers Applicatie- en Systeembeheer
Isabel Sakkers Marketing & Communicatie Stagiair
thuiswerk-bureau-met-laptop-en-notitieblok

Kom jij ons team versterken?

Wil jij je talenten en competenties inzetten voor een betere wereld? Werken in een informeel én impact gedreven team? Join us! Stuur je CV en motivatie naar vacature@fynchmobility.com en we nemen snel contact met je op. Kijk op Homerun voor de vacatures die wij momenteel open hebben staan.

Is Fynch ook voor jouw organisatie de juiste fit?

Mobility Scan