Fynch Mobility Platform

Het Fynch Mobility Platform is flexibel en schaalbaar omdat het is opgebouwd uit overzichtelijke modules. Wilt u alleen maar voldoen aan de rapportage wetgeving kunt u eenvoudig starten met onze WPM Enquête tool.

Wanneer u een flexibel een duurzaam mobiliteitsbeleid aan uw medewerkers gaat faciliteren kunt u kiezen uit een van onze abonnementen. U kiest zelf welke modules het beste bij uw organisatie passen.

De Fynch Mobility modules

Declaration-Hub-Fynch-Mobiliteitsplatform

Fynch Web-Portal

De Fynch web-portal is een handige web tool die de medewerker dagelijkse ondersteuning biedt bij het handmatig registreren en declareren van woon-werkverkeer, zakelijke ritten en thuiswerkdagen.

Meer weten over Fynch Web
Automatische en gemakkelijke registratie

Fynch App

De Fynch App zet het registreren van je dagelijkse ritten en thuiswerkdagen op autopilot. Met de autopilot functie geactiveerd logt de app al je dagelijkse ritten automatisch inclusief de vervoerskeuze. Je beslist zelf op welke manier je je reisgedrag registreert: handmatig, autopilot of via de start-stop functie.

Meer weten over de Fynch App
Aanpasbaar aan jouw mobiliteitsbeleid

Fynch Expense Configurator

Samen met jou kunnen wij de vergoedingsregels voor thuiswerken, woonwerk en zakelijke ritten per modaliteit instellen. Medewerkers registreren dagelijks al hun zakelijke reizen, woon-werk verkeer en thuiswerkdagen via de Fynch app of web-portal. Fynch berekent maandelijks de hoogte van de reis- en thuiswerkvergoeding.

Meer weten over de Fynch Expense Configurator
Declaration-Hub-Fynch-Mobiliteitsplatform

Fynch Declaratie Module

Voldoe aan de belastingregels voor het uitkeren van netto reiskostenvergoeding en koppel aan je HR-systeem (inclusief excessenrapport). Fiattering van de declaraties verloopt via jouw HR-systeem of de management portal van Fynch, waarna deze wordt uitbetaald. Simpel, toch?

Meer weten over de Fynch Declaratie Module
CO2-Dashboard

Fynch Analytics

In Fynch Analytics krijg je geanonimiseerd en geaggregeerd inzicht in alle bedrijfsmobiliteit van jouw werknemers. Wij berekenen precies hoeveel CO2-uitstoot hierbij komt kijken. Wel zo handig, natuurlijk, met de Nederlandse Rapportageverplichting WPM voor bedrijven met meer dan 100 werknemers en de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive – CSRD wetgeving.

Meer weten over het Fynch Analytics
Beloon duurzaam en actief reisgedrag

Fynch Change Programma: Gedragsverandering van uw medewerkers

Medewerkers krijgen inzicht in de ontwikkeling van de persoonlijke CO2-footprint, reisgedrag en vitaliteit. Als kers op de taart belonen we hen ook nog eens voor duurzaam en actief reisgedrag. Medewerkers verdienen Fynch Coins voor fietsen, wandelen, thuiswerken, reizen met OV en buiten de spits. Fynch daagt jouw medewerkers uit het reisgedrag te verduurzamen middels gamification. Van moeten naar willen!

Meer weten over het Fynch Gedragsveranderingsprogramma

Mobiliteitsbudget

Fynch biedt een innovatieve manier om je medewerkers een flexibel mobiliteitsbudget te geven. Als werkgever bepaal jij de hoogte van het mobiliteitsbudget. Wij doen de rest.

Meer weten over het Mobiliteitsbudget

Mobility Scan

Met onze Fynch Mobility Scan verkrijgt u op basis van een postcode analyse inzicht in het woon-werkverkeer van uw medewerkers, waarmee u verder aan de slag kunt bij het maken van nieuw mobiliteitsbeleid, het besparen van kosten of het terugdringen van CO2-uitstoot.

Meer weten over de Mobility Scan

Volledig aanpasbaar aan jouw mobiliteitsbeleid

Elk mobiliteitsbeleid is uniek, zo ook het jouwe. Het komt dus goed uit dat Fynch volledig instelbaar is op basis van de vergoedingen uit jullie CAO en/of mobiliteitsregeling. Ook beschikken wij over een groot aantal best practices vanuit de branche. Kom je er dus zelf niet uit, dan staan onze experts klaar om jouw mobiliteitsbeleid naar een volgend niveau te tillen.

Integreer Fynch in jouw HR-software

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij ervoor gezorgd dat Fynch gemakkelijk te koppelen is aan jouw HR-software. Medewerkers kunnen hun declaraties direct via een API-koppeling het salarissysteem inschieten. Alternatief: medewerkers downloaden een declaratierapport vanuit de app en uploaden deze als bijlage in de salarisadministratie.

Angie Breugelmans - Sustainability Manager Volvo, kiest voor Fynch Mobility

"Fynch helpt ons om met elkaar de juiste mindset te creëren. De mindset die we ons eigen moeten maken is dat we minder reizen en als we reizen doen we dit zo duurzaam mogelijk."

Angie Breugelmans - Sustainability Manager Volvo, kiest voor Fynch Mobility

Angie Breugelmans, Sustainability Manager, Volvo Trucks Nederland

Lees de volledige klant case hier
Yoeri-Schenau-Sustainability-Lead-Arcadis

“Verduurzaming van onze mobiliteit is een proces waarin we elke keer weer gaan voor een volgende hogere ambitie. Fynch is een belangrijke partner in crime op dit vlak”

Yoeri-Schenau-Sustainability-Lead-Arcadis

Yoeri Schenau, Sustainability Lead, Arcadis

Lees de volledige klant case hier

Gemak

De innovatieve Fynch App registreert volautomatisch alle trips en thuiswerkdagen van jouw werknemers. Fynch herkent zelf of je fietst, wandelt, met het OV of met de auto reist. Ook biedt dit inzicht in alle aan mobiliteit gerelateerde CO2-uitstoot van jouw bedrijf.

Verwerk administratie zonder zorgen

Op basis van het geregistreerde reisgedrag en de hoogte van de vergoedingen die bij jouw bedrijf gelden, wordt de reiskostenvergoeding door ons berekend. Deze schiet je vervolgens heel eenvoudig in het salarissysteem in. Hierdoor vergoed je alleen nog maar onbelaste ritten en thuiswerkdagen die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Bewijslast voor de belastingdienst wordt automatisch gegenereerd.

Analyseer reisgedrag en stuur bij

Geen moeilijke analyses, maar real-time inzicht in reisgedrag en CO2-uitstoot. Stuur bij en optimaliseer waar nodig om jouw kosten en CO2-footprint te minimaliseren. Gegevens zijn volledig geanonimiseerd en geaggregeerd.

Gamify mobiliteit met beloningen

Het blijft één van de grootste uitdagingen voor mobiliteitsprofessionals: hoe kan ik op een effectieve manier gedragsverandering omtrent reisgedrag teweeg brengen? Met Fynch worden werknemers in de app met Fynch Coins beloond voor duurzaam en actief reizen. Deze coins kunnen worden uitgeven aan een scala van duurzame producten en incentives.

Duurzaam reisgedrag stimuleren
Daag-uit-Fynch-foto

Veelgestelde vragen over het Fynch Platform

Hoe kan Fynch ervoor zorgen dat medewerkers duurzamer gaan reizen?

Door gewenst gedrag te belonen en inzicht te geven in je eigen prestaties. Duurzaam reizen is bijvoorbeeld:

  • Niet reizen (thuis werken)
  • OV
  • Fiets
  • Elektrische auto

Met een duurzaam mobiliteitsbeleid wordt de duurzame keuze meer beloond dan de niet-duurzame variant. Dit brengt in de basis wel meer administratie en controle met zich mee.

Met Fynch nemen wij deze administratie uit handen en motiveren wij medewerkers om duurzaam te reizen door ze te belonen en inzicht te geven in hun eigen gedrag.
Wij regelen jouw eigen mobiliteitsbeleid in ons platform in, de medewerker registreert met de app hoe hij/zij reist en de app koppelt daar automatisch de juiste vergoeding aan. Een excessenrapport voorkomt foutief gebruik.

Meer over gedragsverandering en hoe wij dit toepassen lees je hier.

Hoe zit het met mijn privacy?

Jouw persoonlijke data is alleen zichtbaar voor jou, tenzij een medewerker van Fynch Mobility de data moet bekijken om jou ergens mee te helpen. De data staat geanonimiseerd opgeslagen in de database en kan alleen op geaggregeerd niveau worden verwerkt (big data). In dit geval zijn de individuele datapunten nooit te herleiden naar jouw account. Alle gegevens staan beveiligd en geheel AVG-proof opgeslagen in onze database.

Ook bepaal jij zelf hoelang wij jouw ritgegevens opslaan.

Zie hiervoor ook onze pagina over privacy en onze privacyverklaring.

Rapporteren jullie aan het RVO?

Nee, het RVO faciliteert (nog) geen koppeling, maar wij leveren de rapportages zo aan, dat u je alleen hoeft in te loggen en de gegevens kan uploaden.

Kan de rittenregistratie ook gebruikt worden voor reiskosten declaratie van medewerkers?

Ja, dit is het mooie van Fynch je kunt de registratie per uitstek gebruiken voor de reiskosten en thuiswerk declaraties.

Is Fynch te koppelen met andere software?

Ja, Fynch is te koppelen met diverse systemen zoals HR salaris software van bijvoorbeeld AFAS of andere leveranciers.

Werkt de automatische rittenregistratie bij vliegreizen waarbij de telefoon in vliegtuigmodus en locatievoorziening uitstaat?

Ja, de intelligente Fynch software weet wanneer er via vliegtuig wordt gereisd. We weten alleen niet welk vliegtuig en de bezettingsgraad van een vliegtuig. We gebruiken daarom een gemiddelde emissienorm voor vliegen.

Is het gebruik van Fynch ingewikkeld?

Nee, het systeem is zo intuïtief dat jij en jouw medewerkers er zo mee aan de slag kunnen.

Waarom bespaart Fynch tijd en geld?

We besparen tijd en geld door het registratie- en declaratieproces van ritten en thuiswerkdagen zo eenvoudig te maken dat medewerkers slechts een paar minuten per maand kost. Daarnaast zien we bij veel van onze klanten een besparing in brandstofkosten, laadkosten, parkeerkosten en overige mobiliteitskosten. We bespreken graag uw individuele businesscase, vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wat kost Fynch?

Fynch is er voor internationale corporaties, MKB, en ZZP’ers (via de app stores). De kosten van Fynch hangen af van het aantal licenties en de gewenste modules (zie onze pakketten). Om een indicatie te kunnen geven van de kosten komen wij graag in gesprek. Vraag daarom nu een gratis adviesgesprek aan.

Automatiseer het registreren van CO2 uitstoot mobiliteit

Bespaar tijd voor jezelf en je arbeidskrachten en voldoe eenvoudig aan de CO2 rapportageverplichting.