Duurzaam reisgedrag stimuleren

Tijd voor een nieuw mobiliteitsbeleid

Er verandert veel op het gebied van mobiliteit. Hoe pas je je mobiliteitsbeleid hierop aan? En hoe stimuleer je duurzame en vitale mobiliteit en zorg je dat dit je tegelijkertijd helpt een aantrekkelijk werkgever te zijn?

Fynch Plug & Play

webinar-image-Fynch

Hybride werken

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken heeft een vlucht genomen en wordt inmiddels door veel bedrijven in de praktijk toegepast. Medewerkers vinden hybride werken over het algemeen heel plezierig, mede door de flexibiliteit die dit hen biedt. Dit vraagt van werkgevers echter dat zij anders moeten kijken naar hoe reis- en thuiswerkdagen worden vergoed. Voorwaarde hiervoor is een gebruiksvriendelijke registratie voor de medewerker.

admin-hassle-Fynch

Fiscus

Werkgevers mogen vanaf 1 januari 2022 geen vaste, onbelaste reiskostenvergoeding meer uitbetalen; enkel de daadwerkelijk gemaakte reizen en thuiswerkdagen komen in aanmerking voor een onbelaste vergoeding. De bewijslast en bewaarplicht ligt bij de werkgever, maar ook voor werknemers kan deze verplichting tot een hoop extra administratie leiden. Meer info vanuit de belastingdienst vind u in het Handboek Loonheffingen 2023.

Registratieplicht CO2-uitstoot werknemers

Vanaf 1 juli 2024 wordt de Rapportageverplichting WPM definitief wordt ingevoerd voor werkgevers met meer dan 100 werknemers.

Duurzaam mobiliteitsbeleid

Aantrekkelijk werkgeverschap

Een aantrekkelijk werkgever zijn is van levensbelang in deze tijden van ongekende krapte op de arbeidsmarkt. Het bieden van een mobiliteitsregeling die de medewerker maximale flexibiliteit en keuzevrijheid biedt draagt hieraan bij. Ook blijkt uit onlangs verschenen onderzoek dat meer dan 65% van jonge Nederlanders klimaatimpact van werkgevers belangrijke factor vindt bij zoeken naar een baan.

Een aantrekkelijk en duurzaam mobiliteitsbeleid. Met Fynch organiseer je dat zo!

Zonder Fynch
 • Handmatige declaraties
 • Niet flexibel
 • Niet duurzaam
 • Geen aantrekkelijke vergoedingen
 • Lastig declareren
 • Geen inzicht in CO2
 • Geen gedragsverandering
Met Fynch
 • Fynch app
 • Flexibel
 • Stimuleert duurzaam reizen
 • Aantrekkelijke vergoedingen
 • Eenvoudig declareren
 • Real time 24/7 inzicht in CO2
 • Gedragsveranderingsprogramma
Kom in gesprek
Duurzaam reisgedrag stimuleren

Fynch App

Onze mobiliteitsapp houdt dagelijks de CO2-uitstoot van al je medewerkers bij. De Fynch App ondersteunt de medewerker dagelijks bij het registreren en declareren van zakelijke ritten, woon-werkverkeer en thuiswerkdagen. Werknemers besparen hiermee veel tijd en ergernis.

In 3 stappen starten met Fynch

1

Medewerkers downloaden de Fynch App.  Fynch herkent automatisch alle vervoersvormen en berekent de CO2-uitstoot. Medewerkers worden automatisch beloond voor duurzame en vitale mobiliteit.

2
closeup-casual-man-legs-riding-classic-bike-city-road-1-scaled

Medewerkers kunnen meedoen aan challenges over fietsen, wandelen, reizen buiten de spits en men krijgt direct inzicht in het eigen gedrag.

3
Duurzaam reisgedrag stimuleren

Medewerkers kunnen hun verdiende coins, direct vanuit de app besteden bij een scala aan exclusieve Reward Partners. Ook bouwen medewerkers een reiskostenvergoeding op. De werkgever krijgt inzicht in diverse mobiliteit KPI’s.

Happy customers

bmw-financial-services-logo bcd-travel-logo duravermeer-logo Gemeente Beekdalen logo Volvo Group Netherlands BV x Fynch qpark logo
bmw-financial-services-logo bcd-travel-logo duravermeer-logo Gemeente Beekdalen logo Volvo Group Netherlands BV x Fynch qpark logo

Klant cases

arcadis-logo

...implementeerde Fynch als onderdeel van een nieuwe moderne mobiliteitsregeling

Bekijk deze case
klantcase passend primair onderwijs

...maakte declaraties voor medewerkers en managers weer makkelijk en leuk

Bekijk deze case
Volvo Group Netherlands BV x Fynch

...vonden uiteindelijk dat Fynch de meeste opties bood om te voldoen aan de behoeften van ons diverse personeel, van monteurs tot managers.

Bekijk deze case

Wij zijn er voor al jouw vragen over je mobiliteitsbeleid

Kunnen jullie me helpen bij het opstellen van een mobiliteitsbeleid?

Ja we helpen klanten hierbij. Dat doen we door middel van diverse best practices delen van onze klanten. Ook kunnen we helpen bij het opstellen van een mobiliteitsbeleid. Dit doen we of met ons eigen team van consultants of we werken hiervoor samen met partners.

Bieden jullie ook een oplossing voor een mobiliteitsbudget?

Jazeker dat doen we. We bieden hiervoor mobiliteitskaarten van NS, MTC en ook MaaS diensten aan. Met behulp van split billing van zakelijke mobiliteit en prive mobiliteit berekenen we maandelijks de netto vergoeding. Meer hierover lees je hier.

Biedt je medewerker een flexibel mobiliteitsbudget aan. Duurzaam geregeld.