Mobiliteit Regelgeving

De 14 beste rittenregistratie apps van het moment

Of je nou als ondernemer veel rijdt voor je werk, of als werkgever verantwoordelijk bent voor het (zakelijke) reisgedrag van jouw werknemers: rittenregistratie is voor velen een essentiële bezigheid.

Je zou natuurlijk al deze ritten handmatig bij kunnen proberen te houden. Waarschijnlijk kom je dan al snel om in het papierwerk. Gelukkig zijn er een heleboel handige rittenregistratie apps waar je gebruik van kunt maken. Wij zetten hieronder de beste apps van het moment voor je op een rijtje.

Is rittenregistratie verplicht voor jouw bedrijf?

Nee, rittenregistratie is niet per se verplicht voor jouw bedrijf. Wel helpt het je in het geval van alleen zakelijk gebruik van de leaseauto om de bewijslast naar de belastingdienst te organiseren.

Je kunt dan immers heel eenvoudig aangeven dat je de leaseauto alleen zakelijk hebt gebruikt. Daarnaast is rittenregistratie natuurlijk ook heel handig voor de aankomende Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit, die tegenwoordig overigens het Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit heet.

Verplicht is rittenregistratie dan misschien niet, belangrijk is het zeer zeker. Wil je ook aan de slag met het registreren van jouw ritten? Met onderstaande rittenregistratie apps kom je er vast en zeker uit.

14 beste rittenregistratie apps van het moment op een rijtje

We hebben de volgende rittenregistratie apps geselecteerd. Bij het maken van de selectie hebben we gelet op karakteristieken als:

  • Platform
  • Kosten
  • Vervoersmiddelen
  • Type registratie

Aan het einde van dit artikel heb je een beter beeld van welke rittenregistratie apps er zijn, en welke het beste bij jouw specifieke situatie past.

1. Fynch Mobility

Fynch zet het registreren van reizen en thuiswerkdagen op auto-pilot en brengt alles nauwkeurig in kaart. Handig voor je administratie en je hebt er geen omkijken meer naar. Je beslist zelf op welke manier reisgedrag geregistreerd wordt: handmatig, volledig automatisch of semiautomatisch. Het enige wat je hoeft te doen is de Fynch app te downloaden.

Met Fynch krijg je ook nog eens geanonimiseerd en geaggregeerd inzicht in al jouw reisgedrag en de bedrijfsmobiliteit van jouw werknemers. Zo kun je precies inzien hoeveel CO2 uitstoot hierbij komt kijken. Wel zo handig, natuurlijk, met de CO2 uitstoot meetplicht voor bedrijven met meer dan 100 werknemers in het vooruitzicht.

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten ZZP en particulier: Eerste 30 dagen gratis, daarna € 5,95 per maand voor ZZP

Tijdelijke actie: Een jaarlidmaatschap ZZP Nederland gratis bij een jaarlicentie Fynch! Klik hier

Kosten (groot)zakelijke accounts: Afhankelijk van hoeveelheid licenties, neem contact op

Vervoersmiddelen: Alle vervoersmiddelen (automatisch geregistreerd)

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch, semiautomatisch

Voor wie: voor ZZP, MKB en Enterprise

Bijzonder: Fynch Mobility bevat een gedragsveranderingsprogramma

 

2. Cartracker RitRegistratie

Met Cartracker kun je elk voertuig in je wagenpark efficiënt inzetten, met behulp van live Track en Trace en een speciale tool voor fleetmanagement. In het rittenregistratie dashboard krijg je extra inzicht en kun je gemakkelijk rapportages genereren.

Ritregistratie werkt via een Plug & Play dongel. Ook is het mogelijk om hardwired blackboxes te laten installeren. De laatste beschikken over een start / stop systeem en berijdersidentificatie. Perfect voor de wat grotere wagenparken.

Beste-rittenregistratie-apps-Cartracker-RitRegistratie

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten: Vanaf €5,- per auto per maand (excl. hardware / inbouwkosten)

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Volledig automatisch

3. Easyrit

Deze overzichtelijke app laat jou zowel realtime als achteraf je ritten registreren. De app is geheel reclamevrij en maakt het mogelijk om ritregistratie naar een Excel-bestand te exporteren. Dit doe je via de onlinebeheeromgeving, Mijn EasyRit. Ook kun je periodiek je rapportage op laten sturen.

De app van Easyrit richt zich voornamelijk op enkele gebruikers. Echter is er voor bedrijven ook de Fleer Manager 2.0 ontwikkeld. Voor een prijsindicatie dien je contact op te nemen met het bedrijf zelf.

Beste-rittenregistratie-apps-Easyrit

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten: Vanaf €24,- per kwartaal (excl. BTW)

Vervoersmiddelen: Alle vervoersmiddelen (handmatig wisselen)

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch

4. CTA Rit Registratie

Deze basic app overtuigd meer op basis van prijs dan met de functionaliteiten die ze biedt. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de app alleen voor Android-systemen beschikbaar is. CTA Rit Registratie is dan ook voornamelijk een handige app voor de ZZP’er.

Zoals we al aangaven is voornamelijk de prijs een overtuigende factor. CTA Rit Registratie is gratis te gebruiken, al heb je dan wel in-app reclame én kun je dan maximaal 10 ritten naar Excel exporteren. Betaal je eenmalig €3,99 worden deze limieten verwijderd en krijg je er een aantal features bij, zoals een Dropbox integratie en backup mogelijkheden.

Beste-rittenregistratie-apps-CTA-Rit-Registratie

Beschikbaar op: Android

Kosten: Vanaf €3,99 (eenmalig)

Vervoersmiddelen: Alle vervoersmiddelen (handmatig wisselen)

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch

5. RitMeter

RitMeter is een app waarin je zelf handmatig aangeeft wanneer een rit begint en wanneer deze eindigt. Aardig wat handmatig werk dus, maar daar staat wel tegenover dat deze app je niks kost. Wel krijg je van RitMeter elke week en elke maand automatisch een rapportage van je ritten opgestuurd per email.

Jouw ritten worden getraceerd via de GPS op je telefoon, dus als je zorgvuldig aangeeft wanneer je vertrekt en aankomt hoef je geen verdere apparatuur aan te schaffen. Je kunt de app ook nog eens 6 weken gratis proberen.

Beste-rittenregistratie-apps-RitMeter

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten: Vanaf €2,23 per maand

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Handmatig

6. Track Assistant

Met de rittenregistratie app van Track Assistant leg je jouw ritten automatisch of handmatig vast met je smartphone. Deze oplossing werkt goed voor leaserijders, ZZP’ers, maar ook voor wagenparkbeheerders kan Track Assistant een uitweg bieden.

Voor Android-gebruik wordt de rit automatisch bijgehouden vanaf het moment dat je instapt, totdat je weer uitstapt. Heb je een iPhone? Dan zul je een iBeacon aan moeten schaffen om dezelfde functionaliteit te kunnen gebruiken.

Beste-rittenregistratie-apps-Track-Assistant

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten: Vanaf €5,- per maand

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch, semiautomatisch

7. AlphaGuide

AlphaGuide is een gratis app voor leaserijders die meer doet dan alleen rit- en kilometerregistratie. Zo kun je met deze app eenvoudig boetes betalen, declaraties indienen voor brandstof of onderhoud, en checken of je schade moet melden.

Zeker voor Alphabet-leaserijders is deze app een uitkomst: zij kunnen via de app namelijk ook nog eens inzicht verkrijgen in hun leasecontract en schade rechtstreeks melden in de app. Nadeel van het gebruik van AlphaGuide is dat je alle ritten handmatig in moet voeren.

Beste-rittenregistratie-apps-AlphaGuide

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten: Gratis

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Handmatig

8. RouteReg

RouteReg is een app die helpt met het registreren van autoritten voor ritregistratie of kilometerdeclaraties. Na eenmalige aanschafkosten van €6,99 zijn er verder geen abonnementskosten verbonden aan het gebruik van de app. Helaas is deze app alleen op iOS apparaten te gebruiken.

De app is voorzien van een handig dashboard waarin je je reisgedrag en gereden kilometers in de gaten kunt houden. Ritregistratie werkt via Hotspot registratie, gebaseerd op de GPS-functie van jouw smartphone. Je kunt ook een Bluetooth Smart tag aanschaffen om automatisch te registreren wanneer je je voertuig instapt of verlaat.

Beste-rittenregistratie-apps-RouteReg

Beschikbaar op: iOS

Kosten: €6,99 (eenmalig)

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch

9. My GPS Tracker

De kilometer- en rittenregistratiedienst van My GPS Tracker is een beetje een vreemde eend in de bijt in dit lijstje, aangezien het hier niet echt een (mobile) app betreft. Je maakt namelijk gebruik van het webportaal van My GPS Tracker in combinatie met ofwel een bedrade tracker of een OBD tracker (plug-in). 

Hierna kun je wel complete rapportages per mail ontvangen, alle ritten, routes en adressen bekijken, en ritten automatisch registreren. Ook is het My GPS Tracker systeem speciaal ontwikkeld om conform de eisen van de Belastingdienst te werken. 

Beste-rittenregistratie-apps-My-GPS-Tracker

Beschikbaar op: Windows, MacOS

Kosten: Vanaf €35,75 per voertuig per maand (excl. min. €99,- inbouwkosten)

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Volledig automatisch

10. TimeChimp

TimeChimp is in de eerste plaats een eenvoudig en innovatief urenregistratieplatform met een gratis te gebruiken mobiele app. Naast tijdsregistratie-, projectmanagement- en HRM-functionaliteiten kun je TimeChimp ook gebruiken voor rittenregistratie.

Je kunt de rittenregistratie gemakkelijk op je telefoon of tablet uitvoeren, waardoor je altijd je rittenadministratie bij de hand hebt. Export deze naar Excel of PDF en factureer ritten automatisch naar klanten. Ook integreert TimeChimp met Google Maps en Trips in the Could (door middel van een GPS tracker) om automatisch adressen en afstanden te registreren.

Beste-rittenregistratie-apps-TimeChimp

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten: Vanaf €10,- per gebruiker per maand

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch

11. FleetGO

De rittenregistratie app van FleetGO is volledig sluitend, volledig automatisch, en werkt via een GPS systeem. Je moet wel een FleetGO black box installeren in je voertuig, maar die registreert dan ook nauwkeurig alle ritgegevens.

Dit alles is ingericht om zo goed mogelijk verantwoording af te kunnen leggen aan de fiscus. Ook kun je met FleetGO gebruik maken van een gratis te downloaden mobiele app. Hier kunnen beheerders gemakkelijk inzicht krijgen in het wagenpark, en kunnen bestuurders en chauffeurs gemakkelijk details van ritten doorvoeren.

Beste-rittenregistratie-apps-FleetGO

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten: Vanaf €7,- per voertuig per maand (excl. installatiekosten)

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch, semiautomatisch

12. Fleet Complete

Fleet Complete is nog zo’n rittenregistratie-oplossing die helaas niet met een (mobiele) app werkt. Je zult dus alle rittenregistratie via het Fleet Complete platform in je browser moeten regelen. Ook ben je afhankelijk van de installatie van het GPS-systeem in de voertuigen waarvan je de ritten wilt registreren.

Voordelen van het gebruik van Fleet Complete is dat ritregistratie volautomatisch werkt, en je ook nog een zicht kunt krijgen op de locatie van ieder voertuig. Handig voor de planning van grotere logistieke operaties dus. Ook beschikt het systeem over een privéschakelaar, zodat privacy gewaarborgd blijft.

Beste-rittenregistratie-apps-FleetComplete

Beschikbaar op: Windows, MacOS

Kosten: Op basis van aanvraag

Vervoersmiddelen: Gemotoriseerde voertuigen

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch

13. Gekko

Met Gekko Ritten registreer je zakelijke ritten en kilometers, en hou je gemakkelijk je routes bij. Dit kun je zowel handmatig doen of automatisch, op basis van real-time GPS tracking. Je kunt meerdere auto’s beheren, maar ook trips met alternatieve vervoersmiddelen als fiets of OV tracken.

Mocht je een keer een rit gemist hebben? Met de op Google Maps gebaseerde Trip Calculator kun je gemakkelijk de gemiste data aanvullen. Je kunt de overzichten online bekijken en gelijk doorfactureren aan klanten.

Beste-rittenregistratie-apps-Gekko

Beschikbaar op: iOS, Android

Kosten: Gratis voor individuele ondernemers (gelimiteerde features) / €12,- voor een bedrijfsprofiel (+5 EUR per extra gebruiker)

Vervoersmiddelen: Alle vervoersmiddelen

Type registratie: Handmatig, volledig automatisch, semiautomatisch

14. DigiBTW

DigiBTW is in eerste instantie een online boekhoudprogramma voor ZZP’ers. De reden dat we deze software toch in dit rijtje zetten is omdat het een complete oplossing biedt voor veel boekhoud uitdagingen van ZZP’ers; zo ook rittenregistratie.

Voor €10,- per maand heb je een compleet online boekhoudplatform tot je beschikking. Hierin kun je eenvoudig ritten en gemaakte kilometers bijhouden en verschillende vervoersmiddelen vastleggen. Registreer ook je kilometervergoeding en verwerk deze automatisch met de rest van je administratie.

Beste-rittenregistratie-apps-DigiBTW

Beschikbaar op: Microsoft, MacOS

Kosten: €10,- per maand (€8,33 als je jaarlijks betaalt)

Vervoersmiddelen: Alle vervoersmiddelen

Type registratie: Handmatig

 

Ken jij nog rittenregistratie apps die we vergeten zijn? Laat het ons weten! We voegen deze graag bij aan deze lijst. Wil je zelf aan de slag met rittenregistratie, en heb je advies nodig? Neem contact met ons op – onze experts laten je graag zien wat Fynch voor jou kan betekenen.

 

Aan de slag met ritregistratie en inzicht in CO2 uitstoot? Fynch Mobility maakt het makkelijk! Contact

Gerelateerde berichten

Serge van den Berg Serge van den Berg
05-04-2024
Persbericht: Beloningsmaatregel verkeershinder A7
Johannes de Bruin Johannes de Bruin
02-04-2024
Rittenregistratie met je HR-pakket