Gedragsverandering m.b.v. Organizational Behavior Management

Het blijft één van de grootste uitdagingen voor mobiliteitsprofessionals: hoe kan ik op een effectieve manier gedragsverandering in reisgedrag teweegbrengen? Deze vraag beantwoorden ligt in de kern van wat wij doen. In onze zoektocht naar de beste methodologie zijn wij uitgekomen bij Organizational Behaviour Management, een wetenschappelijke theorie over gedragsverandering.

We zullen je wat tijd besparen; het komt er in het kort op neer dat, wanneer je gedrag wilt veranderen je eerst goed moet meten. Vervolgens kun je er consequenties aan koppelen. Bij positieve consequenties gaan mensen meer van het gewenste gedrag laten zien. Bij negatieve consequenties (zoals verkeersboete) hoop je dat het gedrag stopt. Wij koppelen verschillende positieve consequenties aan de gedragingen die je meer wilt zien:

  1. Fietsen
  2. Wandelen
  3. Reizen buiten de spits
  4. Reizen met een EV
  5. Niet reizen (thuiswerken)

Wij stimuleren gebruikers vooral door social rewards zoals inzicht in eigen performance en door complimenten! Daarnaast belonen we met Fynch Coins. Deze coins kunnen worden uitgeven aan een scala van duurzame producten en incentives. Ook bieden we de mogelijkheid om variabele kilometervergoedingen in te stellen, dan ontvangen gebruikers een hogere vergoeding voor duurzame vormen mobiliteit zoals reizen met de  fiets of elektrische auto.

Fynch Plug & Play