Fynch Gedragsveranderingsprogramma

Duurzaam mobiliteitsbeleid

Fynch stimuleert duurzaam en actief reisgedrag door gebruik te maken van de wetenschappelijke gedragsveranderingsprincipes van Organizational Behavior Management (OBM) i.s.m. VU Amsterdam. We doen dit op verschillende manieren:

  • Inzicht in de ontwikkeling van persoonlijke CO2 footprint, reisgedrag en vitaliteit;
  • Gedifferentieerde kilometervergoedingen (hogere vergoeding voor actieve- en duurzame keuzes, zoals wandelen en fietsen);
  • Fynch Coins, voor iedere fiets-, wandelrit, thuiswerkdag of rit buiten de spits, ontvang je coins. Deze coins kun je uitgeven aan (kortingen op) duurzame producten;
  • Gamification & social rewards, hoe presteer jij ten opzichte van andere benchmarks?

Stimuleren duurzaam en actief reizen

Fynch stimuleert medewerkers voor duurzaam gedrag. Dit doen we door inzicht te geven in diverse persoonlijk gedrag, door ons eigen Coin beloningsprogramma, en door flexibel instelbare mobiliteitsvergoedingen (KPI’s van jouw bedrijf).

Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld een hogere kilometervergoeding voor fietsen en rijden in een elektrische auto. Ons Fynch Change Programma is gebaseerd op de wetenschappelijke OBM methodologie.

De VU en OBM

Gedragsverandering m.b.v. Organizational Behavior Management

Het blijft één van de grootste uitdagingen voor mobiliteitsprofessionals: hoe kan ik op een effectieve manier gedragsverandering in reisgedrag teweegbrengen? Deze vraag beantwoorden ligt in de kern van wat wij doen. In onze zoektocht naar de beste methodologie zijn wij uitgekomen bij Organizational Behaviour Management, een wetenschappelijke theorie over gedragsverandering.

We zullen je wat tijd besparen; het komt er in het kort op neer dat, wanneer je gedrag wilt veranderen je eerst goed moet meten. Vervolgens kun je er consequenties aan koppelen. Bij positieve consequenties gaan mensen meer van het gewenste gedrag laten zien. Bij negatieve consequenties (zoals verkeersboete) hoop je dat het gedrag stopt. Wij koppelen verschillende positieve consequenties aan de gedragingen die je meer wilt zien:

  1. Fietsen
  2. Wandelen
  3. Reizen buiten de spits
  4. Reizen met een EV
  5. Niet reizen (thuiswerken)

Wij stimuleren gebruikers vooral door social rewards zoals inzicht in eigen performance en door complimenten! Daarnaast belonen we met Fynch Coins. Deze coins kunnen worden uitgeven aan een scala van duurzame producten en incentives. Ook bieden we de mogelijkheid om variabele kilometervergoedingen in te stellen, dan ontvangen gebruikers een hogere vergoeding voor duurzame vormen mobiliteit zoals reizen met de  fiets of elektrische auto.

Werkgevers die al het goede voorbeeld geven

Volvo Group Netherlands BV x Fynch

...vonden uiteindelijk dat Fynch de meeste opties bood om te voldoen aan de behoeften van ons diverse personeel, van monteurs tot managers.

Bekijk deze case
Alhpabet Carbon Tracker Fynch

...vonden uiteindelijk dat Fynch de meeste opties bood om te voldoen aan de behoeften van ons diverse personeel, van monteurs tot managers.

Bekijk deze case
stedin-logo

...verduurzaamde mobiliteit met Fynch en stootte 4% minder CO2 per kilometer uit

Bekijk deze case

Waar moet ik beginnen?