Instellingen

Q: Wat zijn de benodigde instellingen voor het gebruik van de Fynch app?
A: Voor een optimale ritregistratie in de app zijn de volgende instellingen op je telefoon nodig:

  1. Datagebruik ingeschakeld
  2. Wifi voorzieningen moet aan staan
  3. GPS (Locatievoorzieningen) moet aan staan
  4. Batterijbesparing staat uit voor de app

Zorg er daarnaast voor dat automatisch updaten van de app aan staat. Zo zorg je ervoor dat je reizen zo goed mogelijk geregistreerd worden! Wil je weten wat er verder voor specifieke instellingen nodig zijn? We hebben het hier per telefoonmerk voor je uitgeschreven: installatiehandleiding.

Q: Hoe registreer ik mijn account als ik meedoe met een campagne en een code heb ontvangen?
A: Doorloop de volgende stappen:

  1. Download de app in de Google Play Store of App Store.
  2. Vul je e-mailadres in en druk op het pijltje.
  3. Vul vervolgens een wachtwoord naar keuze in en druk op het pijltje. Let op dat het wachtwoord minimaal een cijfer, een letter en een vreemd teken bevat.
  4. Er verschijnt een melding in beeld, kies onderin voor Code (Android) of Continue (iPhone). Vul hier de code in die je hebt ontvangen.
  5. Je bent nu geregistreerd! Doorloop de getoonde instructies om je instellingen goed te zetten. Hierna kom je in het Dashboard van de app terecht en kun je direct aan de slag.

Q: Waarom moeten GPS en Wifi aanstaan in de app?
A: De app maakt regelmatig contact met de database om jouw ritten goed te kunnen verwerken. Hiervoor is een dataverbinding of Wifi-verbinding nodig.

Q: Kan ik Fynch pauzeren?
A: Je kunt de metingen pauzeren door in de app naar het tabblad Profiel (Profile) te gaan en bij het kopje Sensing de schuif naar links te zetten (hij wordt dan grijs). De app zal jouw trips niet meer bijhouden. Zodra je de schuif weer naar rechts zet (blauw/groen), begint de app weer

Q: Is mijn batterij bij gebruik van de app sneller leeg?
A: De app gebruikt onder andere GPS voor het tracken van ritten. Dit kost extra stroom. De app gebruikt vooral stroom als je reist, het stroomgebruik als je niet reist is vrijwel nihil. Als je meer dan 4 uur reist op een dag, vergeet dan niet om een oplader mee te nemen.

Q: Kan ik de app op twee apparaten gebruiken?
A: Dit kan helaas niet. Als je inlogt op twee apparaten met de app, dan wordt je account op de blacklist gezet. Dit betekent dat de app de data van deze apparaten blokkeert: je ziet dan geen ritten. Dit doen we om te voorkomen dat getrackte ritten op twee apparaten een vertekend beeld van je reisgedrag geven. Dit kan gebeuren als één apparaat geen ritten trackt (je bent bijvoorbeeld ingelogd op je tablet die altijd thuis ligt) en het andere apparaat wel. Ben je een nieuwe telefoon gaan gebruiken en worden je ritten niet meer geregistreerd? Verwijder de app van het apparaat dat je niet meer wil gebruiken. Wanneer je problemen blijft ondervinden, laat dat dan weten aan onze helpdesk via support@fynchmobility.com, zodat zij je account weer kunnen activeren.

Q: Ik ben per ongeluk op twee apparaten ingelogd. Wat moet ik doen?
A: Heb je het vermoeden dat je ritten niet geregistreerd worden omdat je account op de blacklist staat? Verwijder de app dan van het apparaat dat je niet wilt gebruiken, enkel uitloggen werkt niet altijd goed. Blijf je problemen ervaren met de ritregistratie? Neem dan contact op met support@fynchmobility.com.

Q: Waar moet ik op letten als ik een nieuwe telefoon krijg?
A: Als je een nieuwe telefoon krijgt, dan dien je uit te loggen in de app op het oude toestel. Verwijder vervolgens de app. Hierna installeer je de app op je nieuwe telefoon, waarna je kunt inloggen. Je vindt de app in de Google Play Store of in de App Store.

Q: Verbruikt de app extra data?
A: De app gebruikt voor de registratie minder dan 1 Mb per dag aan data. Het dataverbruik is dus beperkt. Wanneer je de app vaak opent om je gegevens te bekijken kan dit iets hoger zijn.

Q: Moet ik de app elke keer opnieuw opstarten als ik ga reizen?
A: Nee, dit is niet nodig. De app draait op de achtergrond. Als je de juiste instellingen hebt toegepast worden trips automatisch geregistreerd in de app. Let op: worden je ritten niet geregistreerd? Dan kan het zijn dat de app automatisch afgesloten wordt door de batterijbesparing van je telefoon. Controleer hiervoor je instellingen. Voor hulp daarbij, kun je per merk telefoon hier instructies vinden.

Mijn reisgedrag

Q: Het vervoersmiddel van mijn trip is onjuist. Hoe pas ik dit aan?
A: Je kunt het vervoersmiddel op twee manieren aanpassen. Ga naar de Trips pagina en scroll naar de rit die je wil aanpassen. Pas het vervoersmiddel aan door op het witte blokje waar het foutieve vervoersmiddel in staat te tikken en een alternatief te selecteren. Er verschijnt dan een oranje balk. Wanneer je klaar bent met je wijzigingen, klik dan rechtsbovenin op Opslaan om de wijzigingen op te slaan. Je kunt de rit ook aanpassen door op de rit te tikken, waardoor de pagina met ritdetails opent. Vervolgens kun je op dezelfde manier je rit wijzigen.

Q: Mijn trip ontbreekt. Kan ik deze trip toevoegen?
A: Het is helaas nog niet mogelijk om zelf een rit toe te voegen.

Q: De start- en eindlocatie van mijn rit worden niet exact weergegeven in de app. Hoe kan dat?
A: Uit privacyoverwegingen worden de eerste en laatste 200 meter niet exact weergegeven.

Q: Mijn korte rit is niet juist geregistreerd. Kan ik dit zelf aanpassen?
A: De app heeft een paar seconden nodig om een meetpunt te vinden via GPS en Wifi, zodra je met je trip bent gestart. Lukt dit niet, dan duurt het even voordat de app het weer probeert. Dit kan tot gevolg hebben dat je korte trip niet correct of helemaal niet wordt geregistreerd. Het is helaas niet mogelijk om dit zelf aan te passen.

Q: Mijn rit heeft reisdoel Business. Hoe kan ik dit aanpassen in Commute?
A: Net als het vervoersmiddel is het reisdoel eenvoudig aan te passen. Ga naar de trip waarvoor je het reisdoel wil aanpassen. Klik vervolgens op de juiste bubbel om het juiste reisdoel te selecteren. Er verschijnt dan een oranje balk. Wanneer je klaar bent met je wijzigingen, klik dan rechtsbovenin op Opslaan om de wijzigingen op te slaan. Je kunt de rit ook aanpassen door op de rit te tikken, waardoor de pagina met ritdetails opent. Vervolgens kun je op dezelfde manier je rit wijzigen..

Q: Ik wil mijn rit graag gedetailleerd op de kaart zien. Kan dat?
A: Dat kan. Selecteer de rit die je graag wil zien en zoom in op de kaart om meer details te zien door op het plusje te drukken. Uitzoomen kan door op het minnetje te drukken.

Geen ritten geregistreerd

Q: Wat moet ik doen als er geen ritten worden geregistreerd?
A: Er is een grote kans dat de app (nog) niet naar behoren werkt, omdat de instellingen nog niet helemaal kloppen. Je kan hier voor jouw toestel opzoeken welke instellingen je goed moet zetten. Zorg er daarnaast voor dat je altijd de laatste versie van de app gebruikt. We raden aan om automatisch updaten aan te zetten. Kom je er toch niet uit of heb je een probleem dat er niet tussen staat? Mail dan naar support@fynchmobility.com.

Q: De app heeft mijn rit geregistreerd, maar sommige stukken van de rit zijn niet juist. Hoe kan dat?
A: Als de GPS ontvangst van je telefoon slecht is, dan worden de wel ontvangen ritgegevens geïnterpreteerd. Het kan gebeuren dat een stukje van je reis hierdoor niet helemaal juist wordt weergegeven. Het kan ook zijn dat je instellingen niet helemaal goed staan. Kijk hier om dat voor jouw telefoon te controleren. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact op met support@fynchmobility.com voor hulp.

Q: Mijn trip bestaat uit twee of meerdere vervoersmiddelen, de app ziet dit echter als een trip met één vervoersmiddel. Kan ik dit aanpassen?
A: Het is helaas niet mogelijk om dit zelf aan te passen.

Q: Mijn trip bestaat uit één vervoersmiddel, de app ziet dit echter als een trip met meerdere vervoersmiddelen. Kan ik dit aanpassen?
A: Je kunt bij het tabblad Trips zelf je vervoersmiddel aanpassen. Wanneer er meerdere ritten kort achter elkaar geregistreerd zijn met hetzelfde vervoersmiddel én hetzelfde reisdoel worden ze automatisch samengevoegd tot één rit.

Coins

Q: Met welke ritten kan ik coins verdienen?
A: In de app zie je op het tabblad Challenges hoeveel coins je per challenge hebt verdiend. Je krijgt coins voor o.a. fietsen, wandelen, reizen met het OV, reizen buiten de spits, thuiswerken, en carpoolen.

Q: Waar zie ik mijn verdiende coins?
A: Op het Dashboard in de app zie je bovenaan je coinsaldo staan. Ook kun je bij Trips het aantal verdiende coins per rit bekijken (deze worden na 48 uur toegekend). Wil je weten hoe je de coins hebt verdiend? Ga dan naar het tabblad Challenges. Je vindt daar ook alle spelregels.

Q: Wat zijn challenges in de app en hoe doe ik mee?
A: Als je naar het tabblad Challenges gaat, krijg je het totaaloverzicht. De meeste challenges doe je automatisch al aan mee. Voor sommige challenges ontvang je een mail met een uitnodiging tot het invullen van een vragenlijst. Als je aan de voorwaarden van een bepaalde challenge voldoet (bijvoorbeeld doordat je in een bepaald gebied woont), wordt je hiervoor uitgenodigd.

Q: Waar kan ik coins inwisselen voor cadeaus in de app?
A: Via het tabblad Rewards zie je alle aanbiedingen. Hierin zie je waar je jouw coins aan kan besteden. Alle aanbiedingen zijn kortingen of waardebonnen voor duurzame producten of duurzame merken.

Account

Q: Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?
A: Je kunt in het inlogscherm van de app, via ‘Wachtwoord vergeten’, een nieuw wachtwoord aanvragen. Je ontvangt hiervoor een e-mail. Controleer ook je spam- of junkmap.

Q: Ik wil mijn account opzeggen, hoe doe ik dat?
A: Om de app van je telefoon te verwijderen houd je de app lang ingedrukt en kies je voor Verwijderen. Wil je je account helemaal verwijderen, stuur dan een mail naar support@fynchmobility.com. We zullen jouw account dan verwijderen.

Q: Hoe kan ik contact met jullie opnemen voor vragen of feedback?
A: Je kunt je vragen of feedback mailen naar support@fynchmobility.com.