Duurzaamheid

Low Car Diet 4.0

Eind 2022 heeft Fynch de activiteiten van Stichting de Reisbeweging overgenomen. Één van de activiteiten was het Low Car Diet, een competitie waarbij bedrijven gedurende één maand onderling de strijd aan gingen om zoveel mogelijk mobiliteit gerelateerde CO2 te besparen. Deze aanpak was toe aan een rigoreuze herziening. In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over deze aanpassingen en waarom dit juist nu erg relevant is.

Bij het Low Car Diet ging het over gedragsverandering; bij Fynch natuurlijk ook, immers als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd had. Tot zover de overeenkomsten. Op basis van de lessons learned hebben we een compleet nieuw programma opgebouwd. Hierbij zijn we uitgegaan dat Fynch moet aansluiten bij bestaande bedrijfsprocessen en dan specifiek het proces rondom het declareren van mobiliteit en thuiswerken.

📆 Administratief gemak: Fynch haalt de frictie uit het reiskostendeclaratie proces, zodat een handmatige thuiswerk & reiskostendeclaratie tot het verleden behoort. Doordat de medewerker Fynch gebruikt voor het declareren van ritten en thuiswerken, kunnen we hem ook belonen voor duurzaam gedrag.

🛣 Prikkels voor duurzaam gedrag: Alle mobiliteitsvergoedingen eenvoudig aanpasbaar per vervoersvorm (fietsen en wandelen hoger dan fossiele auto bijvoorbeeld);

🚲 Vitaliteit: De Fynch App beloont de medewerkers met coins voor actieve mobiliteit (fietsen en wandelen);

🌳 CO2 reductie: De Fynch App beloont de medewerker naast een variabele kilometervergoeding ook met coins voor duurzaam reisgedrag (fietsen, wandelen, thuiswerken, OV);

📈 CO2 reporting: Via het Fynch Platform (web) krijg je inzicht in de opbouw van de CO2 uitstoot veroorzaakt door mobiliteit en diverse andere mobiliteit KPI’s. Real time.

Vanzelfsprekend is Fynch volledig AVG proof en blijft de gebruiker van de app in control over alle data. We zijn tevens ISO27001 gecertificeerd.


Waarom juist nu relevant?

💡 Wetgeving: Met de Rapportageverplichting WPM op komst (2024) stelt de overheid organisaties met minimaal 100 medewerkers verplicht om het reisgedrag te registreren en te rapporteren.

💡Aantrekkelijk werkgeverschap: Flexibiliteit, variabele reiskostenvergoedingen, een eenvoudig systeem voor het registreren van reizen en thuiswerkdagen.

💡Fiscaal: Allen daadwerkelijk gemaakte reizen en thuiswerkdagen mogen onbelast worden vergoed. De bewijslast ligt bij de werkgever.

Gerelateerde berichten

Serge van den Berg Serge van den Berg
05-04-2024
Persbericht: Beloningsmaatregel verkeershinder A7
Johannes de Bruin Johannes de Bruin
02-04-2024
Rittenregistratie met je HR-pakket