Fynch

Fynch Mobility verzorgt compensatie voor reizigers defecte Calandbrug

Door een defect in de Calandbrug is het voor reizigers niet mogelijk om via de Calandbrug over te steken.

ProRail compenseert inwoners die moeten omreizen via de Fynch Mobility App. Reizigers die bus 105 pakken van en naar Rozenburg zullen tot een maximaal bedrag van €6,- per dag vergoed worden.

Calandbrug te Botlek Rotterdam defect

Door kapotte lagers bij het omloopwiel kan de brug niet meer veilig bediend worden. De brug staat nu permanent open zodat scheepvaartverkeer van en naar de Brittanniëhaven wel kan plaatsvinden. Als gevolg hiervan moeten fietsers en voetgangers omreizen. Snelverkeer kan omreizen via de Thomassentunnel, maar langzaam verkeer moet omreizen via de Theemsweg en de Neckarweg wat een flinke omweg is.

ProRail wil omreizende mensen tegemoet komen door een omreiscompensatie te realiseren. De compensatie geldt voor omreizende mensen die bus 105 gebruiken. De compensatie is zowel voor mensen die incidenteel met de bus reizen, als voor abonnementhouders. Een maximaal bedrag van €6,- per dag kan worden vergoed, wat gelijk staat aan een retour op dit traject. Zoals bij elke andere busrit moeten de reizigers nog wel normaal inchecken.

Vergoeding via de Fynch Mobility App

Wanneer reizigers een vergoeding willen ontvangen voor het omreizen, dienen zij de Fynch Mobility App te gebruiken. Via de Fynch App en een speciale actiecode kunnen de gemaakte reiskosten achteraf automatisch vergoed worden. De Fynch App maakt gebruik van een software waarmee kan worden aangetoond of reizigers daadwerkelijk gebruik maken van een bepaald traject en dus in aanmerking komen voor een vergoeding. Op de website www.calandbrug.nl is de actiecode en alle overige informatie beschikbaar.

Duur van de reparatie

Het gaat naar verwachting enkele maanden duren voordat de Calandbrug weer gebruikt kan worden voor fietsers en automobilisten. Vanwege veiligheidsredenen zal tot die tijd de brug dicht blijven voor al het wegverkeer.

Gerelateerde berichten

Nina Driel Nina Driel
14-05-2024
Fynch te gast in Sustainable Hero Talks Podcast
Joris Smulders Joris Smulders
05-05-2024
Fynch te gast bij BNR Koplopers in ESG