Duurzaamheid

Provincie Utrecht toont leiderschap met interne CO2 prijs van € 875,- per ton, wie volgt?

Can’t live, with or without you

Vermoedelijk had Bono niet het bekendste broeikasgas in gedachten bij het schrijven van deze U2 hit, maar het is wel een erg toepasselijke tekst. CO2 is bij vrijwel alles wat wij doen aanwezig, als wij reizen, als wij iets produceren, als wij iets gebruiken en als wij iets weggooien. In al deze gevallen komt er CO2 vrij. Dat CO2 belangrijk is voor onze bomen en planten is evident,  maar inmiddels is net zo evident dat CO2 een direct effect heeft op de verdere opwarming van onze aarde. Dat laatste gaat een beetje té hard, dus moeten we ingrijpen.

Tot zover de open deuren…

Afgelopen week kwam er een bericht naar buiten de Provincie Utrecht als eerste een prijs heeft gekoppeld aan een ton CO2. Dat is een bijzonder interessante ontwikkeling! Samen met het Klimaatverbond Nederland en mede op basis van onderzoek van het Duitse milieuministerie zijn zij gekomen tot een prijs van € 875 per ton CO2.

Deze nieuwe eerlijke prijs zal vanaf nu worden gebruikt bij kosten-batenanalyses zoals beslissingen bij investeringen. De Provincie Utrecht is de eerste die deze prijs hanteert en hoopt hiermee andere overheden in beweging te brengen hetzelfde te doen.

Natuurlijk heb jij als ondernemer, werkgever of medewerker weinig of geen invloed op deze ontwikkeling en zal je er hoogstwaarschijnlijk niet zoveel van merken.

Maar misschien ben je wel geïnteresseerd wat je zelf kunt doen. Heb jij bijvoorbeeld enig idee hoeveel CO2 je zelf uitstoot bij jouw woon-werk verkeer? Wil jij met jouw bedrijf ook je steentje bijdragen en jouw medewerkers motiveren en uitdagen om minder CO2 uit te stoten?

De Fynch App helpt jou en jouw medewerkers inzicht te geven in de CO2 uitstoot. Kom in contact en ontdek hoe leuk het is om met Fynch te reizen!

Lees hier meer over de CO2 prijs van de Provincie Utrecht

Fynch. Every Trip Counts! Kom in contact

Gerelateerde berichten

Fynch Expert Sessies #3 24 septembert 2024
Johannes de Bruin Johannes de Bruin
09-07-2024
Fynch Lunch & Learn met experts van BMW en PwC
Serge van den Berg Serge van den Berg
05-04-2024
Persbericht: Beloningsmaatregel verkeershinder A7