Johan Cruijff ArenA

City Football Group gaat verder met winnaars Reimagine Football: Fynch Mobility x Social Brothers

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op Johan Cruijff ArenA

City Football Group gaat verder met winnaars Reimagine Football: Fynch Mobility x Social Brothers

City Football Group, een van de organiserende partners van het innovatieprogramma Reimagine Football, werkt verder met de door hun geselecteerde innovatieve oplossingen. Een daarvan is een samenwerking tussen Fynch Mobility en Social Brothers, die samen een van de winnende oplossingen in de categorie ‘Go Green’ indienden. Hun oplossing analyseert hoe fans naar voetbalwedstrijden reizen en stimuleert groenere vervoersopties. Dit doen zij door middel van het aanbieden van beloningen aan fans en hen te stimuleren duurzamere keuzes te maken. We spraken met Pete Bradshaw, Sustainability Director van City Football Group, over deze nieuwste innovatie.

1. Kun je uitleggen wat de oplossing van Fynch Mobility en Social Brothers inhoudt?

Het gezamenlijke project van Fynch Mobility en Social Brothers dat zij indiende bij ons online innovatieplatform analyseert hoe fans naar voetbalwedstrijden reizen om zo groenere vervoerskeuzes te stimuleren. Dit doen ze door supporters te belonen die kiezen voor duurzaam vervoer zoals actief reizen – wandelen, fietsen of het OV nemen – om de totale ecologische voetafdruk van supporters te verkleinen.

Door fans te prikkelen met realtime gegevens, informatie en analyses, werkt dit project rechtstreeks samen met fans om een gevoel van persoonlijke en collectieve participatie te creëren. De voorgestelde beloningen zijn bereikbaar en van waarde. Verder lieten de eerste gesprekken zien hoe deze beloningen makkelijk door ons kunnen worden verstrekt.

2. Wat heeft dit project tot nu toe opgeleverd voor City Football Group?

City Football Group kreeg een positief inzicht in hoe het kan helpen de uitdaging aan te gaan om supporters te inspireren op wedstrijddagen voor duurzame reisopties te kiezen. De ‘fan-centric’ benadering van deze oplossing past bij onze club en kan onze beloftes CO2-uitstoot te verminderen ondersteunen.

Onze overwegingen omtrent toekomstige reis- en transportplanning maken deel uit van een groter project dat verschillende infrastructuurveranderingen en aanzienlijk overleg met fans en de community omvat – hierbinnen is meer dan genoeg ruimte voor een programma zoals het project van Fynch Mobility en Social Brothers.

3. Wat zijn de vervolgplannen met Fynch Mobility en Social Brothers?

We zullen overwegen om een geactiveerde app in onze reis- en vervoersvoorstellen in te bouwen. Hier zullen Fynch Mobility en Social Brothers bij worden betrokken om zelf voorstellen voor die optie te doen. Dit zal te zijner tijd worden ondernomen, naarmate de reisplannen wat verder gevorderd zijn.

 

 

Gerelateerde berichten

WPM webinar Fynch 8 februari 2024
Johannes de Bruin Johannes de Bruin
18-01-2024
Gratis online webinar op 08 februari 2024: Rapportageverplichting WPM
Joris Smulders Joris Smulders
07-11-2023
Persbericht: Alphabet introduceert de Carbon Tracker in samenwerking met Fynch Mobility