ISO/IEC

Fynch nu ISO-27001 gecertificeerd

Fynch nu ISO-27001 gecertificeerd

Fynch Mobility heeft de ISO/IEC 27001 certificatie binnen. Dit betekent dat jouw persoonsgegevens bij ons nu gegarandeerd veilig zijn, en dat het bedrijf aan de meest recent standaarden omtrent informatiemanagement voldoet.

Wat houdt het ISO-27001 certificaat in?

Het ISO/IEC 27001 certificaat is een bewijs dat een organisatie zich houdt aan een internationale standaard voor veilig informatiemanagement. Deze standaard werd in het leven geroepen door de International Organization for Standardization (ISO) en de International Electrotechnical Commission (IEC) in 2005. 

De ISO/IEC 27001 standaard licht toe hoe je een managementsysteem voor het veilig beheer van informatie kunt opzetten, bijhouden, en verbeteren. Dit helpt organisaties om veiliger met data om te gaan. 

ISO-27001-certificatie-badge
Het ISO-27001 certificaat herken je aan bovenstaand beeld

Hoe het certificeringsproces voor ons is verlopen

We zijn ongeveer een jaar bezig geweest met het from scratch opbouwen van een information security management system (ISMS), waarbij alle processen in het bedrijf onder de loep genomen zijn. 

Dit hebben we onder begeleiding van Certificeringsadvies Nederland gedaan. Na een succesvolle interne audit hebben we de fase 1 en fase 2 audits door Brand Compliance goed doorlopen en hebben we de certificering binnen.

Waarom we ervoor kozen dit certificeringsproces te starten

Een ISO-27001 certificatie gaat veel verder dan enkel informatiemanagement; het opzetten van het ISMS betekent ook het verbeteren en professionaliseren van je bedrijfsprocessen (wat zeker voor een groeiend bedrijf heel belangrijk is) en het implementeren van een proces van continue verbetering. 

Aangezien we met persoonsgegevens werken is het daarnaast voor ons zeer belangrijk om een goede informatiebeveiliging te kunnen waarborgen. De certificering biedt bevestiging dat we goed bezig zijn en helpt ons ook scherp te blijven op verbeteringen.

Gerelateerde berichten

WPM webinar Fynch 8 februari 2024
Johannes de Bruin Johannes de Bruin
18-01-2024
Gratis online webinar op 08 februari 2024: Rapportageverplichting WPM
Joris Smulders Joris Smulders
07-11-2023
Persbericht: Alphabet introduceert de Carbon Tracker in samenwerking met Fynch Mobility