Jij wil een doorlopend project starten, eventueel in samenwerking met meerdere partijen, om een bepaalde gedragsverandering op het gebied van mobiliteit te stimuleren. Je hebt een doel bedacht, maar wil dit doet meetbaar en inzichtelijk maken. Daarnaast wil je mensen belonen wanneer ze aan bepaalde voorwaardes voldoen of is deelname aan het project alleen mogelijk wanneer mensen aan enkele reisvoorwaardes gaan voldoen. Hieronder leggen we aan de hand van het voorbeeld van de Tweewielerregeling Drechtsteden uit wat Fynch voor jouw organisatie kan betekenen.

Doelstelling van de tweewielerregeling: aankoop en gebruik van een (elektrische) fiets, speed pedelec of elektrische scooter stimuleren

Drechtsteden

In de steden Alblasserdam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giesendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Ridderkerk, Schiedam, Sliedrecht en Zwijndrecht wordt veel op en neer gereisd, vooral met een auto. Dit leidt niet alleen tot de uitstoot van broeikasgassen en fijnstof, maar ook tot files. Als meer mensen de fiets zouden pakken, zou dat de uitstoot verlagen, zouden er minder files zijn én zullen meer mensen hun dagelijkse lichaamsbeweging halen. Fietsen tussen deze gemeentes is dus een gezond en duurzaam idee! Om dit te stimuleren, hebben de Drechtsteden samen met intermediair VCCR en de Verkeersonderneming Rotterdam dit project gestart. Iemand die woont en/of werkt in één van de Drechtsteden kan een cashback van 50% (tot een maximum van €300,-) krijgen bij aankoop van een fiets, elektrische fiets, speed pedelec of elektrische scooter, mits deze persoon minimaal twee keer per week hiermee naar werk reist (en dus de auto laat staan).

Om dit te meten, wordt voor dit project gebruik gemaakt van de Fynch App. Alle deelnemers die gebruik maken van deze regeling, krijgen toegang tot de app. De app registreert automatisch alle ritten van de deelnemers. Vervolgens kan de deelnemer eenvoudig een uitdraai maken in Excel om aan te tonen dat hij/zij inderdaad gebruik heeft gemaakt van zijn aankoop.

Wil je meer weten over de tweewielersregeling? Neem dan hier een kijkje.

Realisatie tweewielerregeling

De deelnemers aan dit project zijn (bijna) allemaal op verschillende momenten ingestapt en gaan fietsen. Tot nu voldoet elke deelnemer aan de voorwaarde. Dat betekent dus meer mensen op de fiets en minder in de auto: minder uitstoot, minder druk op de snelwegen en meer beweging.


Wil je weten hoe Fynch jou kan helpen bij een tijdelijk (terugkomend) project om reisgedrag te veranderen? Of wil je weten hoe Fynch jou kan helpen met jouw project of campagne om deelnemers te motiveren om duurzamer, slimmer en veiliger te reizen? Klik dan op één van onderstaande knoppen!

Tijdelijk (terugkomend) project: het Low Car Diet Neem contact op