Misschien heb je het al gehoord, maar vorige week is Fynch uitgeroepen tot winnaar als beste thuiswerkgever 2021 in de regio Utrecht (0-20 werknemers). De vakjury gaf Fynch een uitstekende beoordeling. Wil je weten waarom Fynch gewonnen heeft en hoe jij onze ervaringen kan gebruiken om een nog betere werkgever te worden? Lees dan vooral verder!

1. Wij geven de gezondheid van medewerkers en duurzame mobiliteit prioriteit
Bewegen is gezond. Om ons heen horen we regelmatig berichten dat mensen te weinig bewegen nu ze thuiswerken. Het stukje fietsen of het sprintje om de trein te halen blijken toch belangrijk te zijn om onze dagelijkse hoeveelheid beweging te halen. Ook worden mensen gelukkiger als ze voldoende bewegen. Daarom is beweging, en daarmee de gezondheid van onze medewerkers, één topprioriteit. Daarnaast is Fynch zich uiteraard volledig bewust van de impact van mobiliteit op de wereldwijde CO2-uitstoot en van de winst die hier te behalen valt. Daarom is ook duurzame mobiliteit binnen ons bedrijf een hoge prioriteit.

2. Wij geven een thuiswerkvergoeding
Nu we al een jaar thuiswerken, heeft Fynch een nieuwe vergoeding voor haar werknemers ingevoerd: de thuiswerkvergoeding. Voor elke dag dat een medewerker thuis werkt, krijgt hij een vergoeding. Zo komt Fynch tegemoet aan in allerlei kosten die een medewerker dan maakt, bijvoorbeeld voor extra stroom, internet, koffie of thee en wc-papier. Dat klinkt misschien als een berg administratie, maar gelukkig is het dat niet. De Fynch App houdt namelijk volledig automatisch alle thuiswerkdagen bij. Met één klik op de knop kunnen medewerkers die thuiswerkdagen declareren.

3. Wij belonen duurzaam mobiliteitsgedrag
Dit punt hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen! Fynch stimuleert duurzaam reizen door middel van beloning. Dat is uiteraard ook iets dat we binnen onze organisatie inzetten. Voor elke duurzame rit verdient een medewerker van Fynch coins. Deze coins kunnen vervolgens in de Members Only Fynch Shop worden uitgegeven aan kortingen op allerlei duurzame producten. Zo reduceren we gezamenlijk onze voetafdruk.

4. Wij keren een gedifferentieerde kilometervergoeding uit
Een ander middel dat Fynch gebruikt om duurzaam mobiliteitsgedrag te belonen, is een gedifferentieerde kilometervergoeding. Medewerkers die naar kantoor gaan en daarvoor de fiets of het openbaar vervoer gebruiken, krijgen bijvoorbeeld een hogere kilometervergoeding / compensatie dan medewerkers die de auto gebruiken. Dat klinkt misschien als veel administratie, maar dat is het niet! Wij gebruiken namelijk zelf ook onze Fynch App die dit automatisch voor ons bijhoudt. Zo stimuleert Fynch heel eenvoudig duurzame reiskeuzes!

5. Wij belonen medewerkers voor de dagelijkse (lunch) wandeling
Voor corona liepen we bijna elke dag met alle collega's samen een rondje in de lunchpauze. Een fijn ritueel dat ervoor zorgde dat iedereen voldoende bewoog. Op de thuiswerkdagen wil Fynch ook dat medewerkers voldoende bewegen. Daarom wordt elke wandeling of fietstocht beloond met extra coins!

Deze vijf punten leverden ons de prijs op van Regiowinnaar Utrecht. We mochten de prijs ontvangen uit handen van Lot van Hooijdonk, wethouder van de Gemeente Utrecht. Naast Fynch wonnen in de regio Utrecht ook RedLogic B.V. (20-50 medewerkers), LBP|Sight (50-200 werknemers) en Triodos Bank (200+ medewerkers). Onze felicitaties gaan dus ook uit naar deze winnaars!

Klinkt dit interessant voor jouw organisatie? Wil jij ook kijken hoe je een thuiswerkvergoeding en/of gedifferentieerde kilometervergoeding kunt regelen? En/of wil je meer duurzaam reisgedrag belonen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier!

${ errors.get('fromName') }

${ errors.get('fromEmail') }

${ errors.get('company') }
U moet akkoord gaan met onze voorwaarden.