Video recap lcd

Terugblik en resultaten van het Low Car Diet 2019

Bekijk hier

Ondertussen is het Low Car Diet alweer bijna een maand geleden en is de evaluatie bijna helemaal afgerond. En daar zijn we trots op! Samen met een kleine 3000 deelnemers binnen 18 verschillende bedrijven hebben we 51,5 ton CO2-uitstoot weten te besparen. Dat is een daling van maar liefst 39%!

Dit jaar is er veel veranderd voor het programma van het Low Car Diet. Wij, het Fynch team, werkten hier voor het eerst aan mee. Voor het eerst konden alle deelnemers hun trips automatisch met onze app bijhouden. En dat bracht de nodige uitdagingen met zich mee, want hoe zorg je dat twee verschillende organisaties die elkaar niet kennen toch op een goede manier zo intensief kunnen samenwerken? Wie doet ineens wat en hoe kun je elkaar zo goed mogelijk helpen? En als de Fynch-app wat moeite met opstarten heeft, moet het Low Car Diet team daar dan ook voor klaar staan?

Een leuke uitdaging waar we met een klein team (klein, maar fijn) hard aan gewerkt hebben. Soms resulteerde dat in vrolijke wandelingen tijdens de lunch en soms in doorploeteren tot in de late uurtjes op kantoor (of thuis). Tijdens onze evaluatie noemde iemand heel mooi dat de reden dat we zo hebben kunnen doorzetten, is omdat we allemaal gedreven worden door intrinsieke motivatie: we willen iets bereiken. We willen impact maken. Dus ook al waren we het soms niet met elkaar eens over welke weg we moesten volgen, we waren allemaal bereid hard te werken om hetzelfde einddoel te bereiken.

We hebben elkaar beter leren kennen en veel van elkaar geleerd! Alle evaluatiepunten vanuit het team hebben we besproken en die zijn we nu aan het verwerken tot concrete stappen. Zowel op het gebied van hoe we planningstechnisch of communicatief dingen kunnen verbeteren, als hoe we de app en het Low Car Diet beter op elkaar aan kunnen laten sluiten. En dan… dan maken we er volgend jaar een nog succesvoller Low Car Diet van!