Boem, Pats! Zo zitten we ineens met zijn allen in een hele nieuwe realiteit, thuisblijven. Als er iets duidelijk is geworden de afgelopen weken is dat er een enorm appel wordt gedaan op ons aanpassingsvermogen. Verandering vinden mensen niet leuk en het kost veel energie. Wij bij Fynch zijn van nature echter niet vies van een portie verandering, omdat we van mening zijn dat verandering ook leuk kan zijn. We nemen je in onderstaand blog mee, hoe wij je op de Fynch manier door de corona lockdown slepen.

Fynch helpt je door de corona lockdown heen

De Fynch Wandel-coin
Het onderzoek van Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid laat zien dat mensen veel meer wandelen dan dat ze eerst deden. Die beweging is goed voor ons. Op dit moment beloont Fynch alleen het reizen per fiets, met het openbaar vervoer of buiten de spits. Dat gaan we uitbreiden. Er komt een nieuwe coin bij: de Wandel-coin. Voor elk rondje van minimaal 500 meter dat je wandelt, krijg je een coin. Elke extra 1,5km die gelopen wordt, wordt steeds met een extra coin beloond.

Fynch OV-buiten-de-spits-coin
Het risico op besmetting met het coronavirus is hoger in het OV dan bij andere reisopties, zeker wanneer het drukker wordt. Besluiten niet meer met het OV te gaan of je werknemers dit verbieden, brengt in veel gevallen logistieke (onoplosbare of hele dure) problemen met zich mee. Als je toch het risico voor jezelf of als werkgever voor je werknemers wil verlagen, is het gunstig wanneer jij of jouw collega’s buiten de spits om met het openbaar vervoer reizen. Daarom gaan wij alleen nog het reizen met het openbaar vervoer buiten de spits belonen.

Assortiment Fynch shop uitgebreid
De behoefte van thuiswerkend Nederland verandert, zo ook het assortiment van de members only Fynch Shop. Zo vind je meer producten die je thuis kunt gebruiken. Denk aan een Pathé filmtegoed voor thuis, toffe speakers of sporthorloges.

Nieuwe grafiek
Inzicht krijgen in je gedrag is het begin van verandering. Om de impact van de coronacrisis op de uitstoot van CO2 van jezelf of van jouw collega’s weer te kunnen geven, lanceren we een nieuwe grafiek. Op die manier kunnen jij en je collega’s per maand en per jaar bekijken hoeveel CO2 er is uitgestoten en wat de ontwikkeling hiervan is. Zo ontdek je dus dat een andere levensstijl veel meer positieve gevolgen heeft dan dat je misschien had verwacht!

Nieuwe challenges:
We introduceren nieuwe challenges die je helpen gemotiveerd te blijven tijdens en na de corona crisis:

  1. Sportief binnenshuis: Van een hele dag binnen zitten, wordt niemand blij of fit. En dat terwijl je niet veel nodig hebt om thuis te kunnen sporten. Veel mensen hebben een yogamatje en gewichtjes in huis, maar zelfs als je dat niet hebt, is er genoeg te doen! Een paar meubels of een partner kunnen al voldoende zijn voor een leuke indoor workout. Beweeg voor minimaal een half uur en claim de coins uit deze challenge! Inspiratie nodig? Kijk eens hier!
  2. Doe iets liefs voor een ander: Van al dat thuiszitten, vergeet je soms dat je nog veel mensen kent die misschien ook wel behoorlijk eenzaam zijn. Doe daarom mee aan deze challenge en bel iemand op, stuur een bloemetje op, doe boodschappen voor iemand of bedenk zelf iets leuks. Stuur ons een mail met een foto van wat jij doet en verdien bonuscoins!
  3. Lockdown Legend: Nu je al ruim een maand thuis zit, heb je misschien nieuwe gewoontes opgepakt om je te blijven focussen op wat belangrijk is in het leven. Wat heb jij gedaan om het lockdown-leven leuker, spannender of makkelijker te maken? Deel jouw ideeën met ons opinstagram via @fynchmobility en maak kans op bonuscoins!
  4. Ontdek een nieuwe hobby: Tijdens de lockdown slaat de verveling waarschijnlijk vaker toe dan normaal. Daarom roepen wij op tot het leren van een nieuwe hobby. Leer bijvoorbeeld een nieuw instrument bespelen, ga breien of ga schilderen. Wat heb je altijd al willen doen? Daar ga je nu mee aan de slag. Maak er een foto van, deel die met ons via instagram via @fynchmobility en verdien bonuscoins!
  5. Ga een rondje hardlopen: In Nederland mogen we gewoon naar buiten, dus je hebt geen excuus: je kan gewoon een rondje gaan hardlopen. Doe mee aan deze challenge en verdien bonuscoins! Stuur ons per mail (info@fynchmobility.com) een printscreen van je hardlooprondje uit de Fynch app en verdien bonuscoins.

Post-corona lockdown: weer opstarten

Wij zijn er klaar voor om de post-corona-mobiliteitsarena te betreden. We lanceren dan de volgende innovaties:

De Fynch Thuiswerk-coin:
Eén van de positieve effecten van de coronacrisis is dat veel mensen de voordelen van thuiswerken hebben ontdekt. Er is een gewoonte doorbroken, waardoor er ruimte is voor blijvende verandering. Als we in de anderhalvemetersamenleving blijven werken, is thuiswerken een belangrijk wapen tegen overvolle kantoren. Daarom gaan wij thuiswerken belonen om op die manier werknemers te stimuleren ook na de lockdown regelmatig thuis aan de slag te gaan. Zo kunnen we jou en jouw organisatie helpen controle over de werkvloer te houden, waardoor werken in een veilige omgeving voor iedereen mogelijk blijft.

De Fynch Carpool-coin:
Het risico op besmetting in een auto is kleiner dan in het openbaar vervoer. We verwachten daarom dat meer mensen de auto zullen pakken. Om te zorgen dat de uitstoot op het gebied van mobiliteit beperkt blijft, de druk op de Nederlandse snelwegen verlaagd wordt en een tekort aan parkeerplaatsen geen nieuwe zorg voor jou of jouw organisatie wordt, gaan wij carpoolen belonen.

Vier nieuwe modules Prodrive Learning:
In lijn met bovenstaand punt, verwachten we dat het autogebruik gaat toenemen. Dit is immers één van de corona-proof vervoersvormen. Wij willen natuurlijk dat dit veilig en duurzaam gebeurt. We ontwikkelde hiertoe weer vier nieuwe interactieve Prodrive Learning modules. Nieuwe onderwerpen met o.a.: vermoeidheid in het verkeer, ADAS systemen, snelheid en remafstand, alles over bandenveiligheid, de juiste zitpositie, veilige stuurtechnieken en actieve en passieve veiligheidssystemen. Uiteraard is de content van de training toegespitst op de diverse aandrijfvormen (EV, hybride en conventioneel). Ook is er veel aandacht voor het rijden met en het zekeren van belading bij bestelauto’s.

Wij zijn continu bezig met het zoeken naar oplossingen voor jou en jouw organisatie. Heb je zelf ideeën die je graag terug wil zien in Fynch? Of wil je meer horen over hoe wij jou kunnen helpen bij het opstarten na de corona-lockdown? Laat het ons weten via info@fynchmobility.com. Ben je nieuwsgierig geworden naar Fynch? We hebben nu een mooie actie: gebruik de Fynch App de eerste maand helemaal gratis! Stuur ons een mail en wij regelen de rest. Alleen samen kunnen we het beste maken van de coronacrisis.