In Nederland is de fiets niet meer uit ons landschap weg te denken. In 2015 hadden we samen zo’n 22,5 miljoen fietsen. Dit is doorgegroeid tot een kleine 25 miljoen fietsen in maart 2019. Dat houdt in dat we dus gemiddeld per persoon 1,5 fiets hebben. Dat klinkt als heel erg veel, maar toen ik even naar mezelf keek, vond ik het nog meevallen. Zelf heb ik namelijk twee fietsen (eentje nog bij mijn ouders thuis en eentje in mijn eigen huis) en deel ik een mountainbike met mijn broertje. Ik heb dus al 2,5 fietsen.

In ons fietslandje fietsen we samen zo’n 15 miljard kilometer per jaar, wat ruim 880 kilometer is per persoon. Stel dat we dit allemaal met de auto hadden gedaan, waarbij we gemiddeld 181 gram CO2 per kilometer uitstoten, hadden we net zoveel uitgestoten als wanneer heel Nederland een retourtje Amsterdam - Parijs zou vliegen. Dat besparen we dan toch maar mooi!

In andere landen is dit wel even anders. In landen in Azië zie je bijvoorbeeld nauwelijks fietsen. Het alternatief hier is de scooter. In Vietnam bijvoorbeeld zijn er gemiddeld 45 miljoen scooters/motoren en dat terwijl er zo’n 96 miljoen inwoners zijn in dit land. Of in Indonesië zijn er zo’n 78 miljoen scooters/motoren, tegenover 264 miljoen inwoners.

Er is veel onduidelijkheid over hoeveel een scooter of motor nou precies uitstoot, maar de getallen liggen over het algemeen tussen de 39,1 tot 51,2 gram CO2 per kilometer. Als we dan aannemen dat ze in Azië vergelijkbare afstanden afleggen als wij, dan stoot iemand daar gemiddeld 39,6 kg CO2 meer uit per jaar. Puur en alleen omdat zij daar een motor hebben en wij hier een fiets.

Of kijk naar Amerika. Hier fietst maar 12,4% van de mensen op reguliere basis. Elk jaar gebeuren er in Amerika zo’n 2 miljoen verkeersongevallen waar mensen serieus letsel aan overhouden. Het percentage van het aantal ongelukken met fietsers is hier groeiende. In tegenstelling tot in Nederland. Hoewel de fiets bij een groot deel van de ongelukken nog steeds betrokken is, neemt het percentage af: fietsen wordt hier veiliger én het algehele verkeer wordt veiliger.

Dus kunnen we met zijn allen al best wel trots zijn op wat we hier in Nederland doen. Elke keer als we in het zonnetje een stukje gaan fietsen, we door weer en wind onszelf in een regenpak hebben gehesen of wanneer we vooruit glijden over besneeuwde en ijzige wegen. Elke keer mogen we er trots op zijn dat we, door onze cultuur waarschijnlijk onbewust, weer een veilige en duurzame keuze hebben gemaakt! Dus eigenlijk kunnen we maar één ding zeggen: Lang Leve de Fiets!

Bronnen: Rapport van de RIVM: Gezondheidseffecten van brommeremissies; Station; Greenseat; Quora; VerderFietsen; Fietsersbond; Statista; BicycleDutch