Menno Snel, minister van Financiën noemde de fiets een duurzaam en efficiënt alternatief voor reizen met de auto of het openbaar vervoer. Als meer mensen op de fiets zouden komen, is er minder file en zijn er minder parkeerproblemen. Daarbij is het ook gezonder voor mens en milieu. Het is dus ook niet gek dat binnen relatief korte tijd de regels rondom het leasen van een zakelijke (elektrische) fiets veranderd zijn. Sinds 1 januari 2020 geldt er een vaste bijtelling van 7% op een lease-fiets. Hiermee wordt de administratieve rompslomp voor veel mensen een stuk makkelijker gemaakt.

Werkgevers hebben twee opties: zelf de fietsen aanschaffen of een fiets leasen bij een lease-bedrijf. Wanneer een bedrijf zelf de fietsen aanschaft, zal het bedrijf daar in één keer flink in moeten investeren. Dat geld is misschien niet beschikbaar of een bedrijf kan het die investering (nog) niet waard vinden. De tweede optie, een fiets leasen, klinkt dan aantrekkelijker. Per fiets zal dit een bedrijf ongeveer 20 tot 30 euro per maand kosten.

Een werknemer zal dan het volgende kostenplaatje kunnen opmaken: wanneer hij een fiets van ongeveer 2000 euro kiest, zal er 140 euro opgeteld worden bij het loon waarover belasting betaald moet worden. Wanneer iemand minder dan 68.000 euro per maand verdient, betaalt hij 38,1% belasting. De leasefiets zal de werknemer dan ongeveer 4,45 euro per maand kosten. Iemand die meer verdient dan 68.000 betaalt 51,57% belasting en zal dan op een bedrag rond de 6,04 euro uitkomen.

Echter, er hangt ook een nadeel aan de regeling. Werknemers die gebruik maken van de regeling om een fiets te leasen, verliezen het recht op hun reiskostenvergoeding. Dat is jammer, zeker als een bedrijf een oplossing zag in het motiveren van autorijdende werknemers om op de fiets te stappen. Gelukkig is het mogelijk om in sommige gevallen wel de onbelaste kilometervergoeding te houden. Wanneer iemand bijvoorbeeld drie dagen met de leasefiets naar werk gaat en twee dagen met de auto of het openbaar vervoer, dan mag de werkgever over de twee dagen waarop de leasefiets niet gebruikt is alsnog de onbelaste kilometervergoeding uitkeren. Dat maakt het voor werknemers alweer iets voordeliger om toch een leasefiets aan te schaffen. Het addertje onder het gras is nu alleen dat een werknemer het aannemelijk moet kunnen maken dat er een aantal dagen geen gebruik is gemaakt van de leasefiets. Het is aan de werkgever om deze aannemelijkheid vorm te geven. Maar hoe doet een werkgever dat?

Daarbij komt de Fynch app in het beeld. Wij bieden namelijk een hele mooie oplossing voor het monitoren van het reisgedrag met onze app. Wanneer een werknemer de app gedownload heeft op zijn telefoon, registreert de app automatisch alle reizen. Zo kunnen wij automatisch inzichtelijk maken op welke dagen de e-bike gebruikt is en op welke dagen niet. Op die manier lossen we het administratieprobleem voor de werkgever op. En daarbij komt ook dat de app niet alleen het reisgedrag monitort, maar dat de app duurzaam reisgedrag herkent én direct beloont! Met de app krijgt een werknemer na elk fietstochtje op de leasefiets een coin. Deze coins zijn in de webshop in te ruilen voor leuke kortingen en producten. De app levert op die manier dus echt een toegevoegde waarde, want op die manier ben je niet alleen de boze controleur, maar ook degene die het goede fietsgedrag beloont.

Klinkt jou dit ook goed in de oren? Wil je meer informatie? Of wil je een keertje met ons praten over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen, neem dan contact met ons op!

Bronnen: ANWB & NRC