Na lange discussies en onderhandelingen is de regering op 28 juni 2019 met het klimaatakkoord gekomen. Dit akkoord gaat niet alleen veranderingen voor haar eigen beleidsvoering teweegbrengen, maar ook voor bedrijven in Nederland. In deze business update willen we u hier het één en ander over uitleggen en bieden wij alvast een toekomstbestendige oplossing!

Wat gaat er veranderen?
De regering wil een deel van de verantwoordelijkheid van de uitstoot van CO2 in Nederland bij bedrijven neerleggen. Immers, een groot deel van de uitstoot wordt veroorzaakt door zakelijke mobiliteit. Rondom het thema mobiliteit zijn er verschillende afspraken gemaakt in het klimaatakkoord:

Dit houdt dus in dat ook uw bedrijf in de komende jaren uitgedaagd gaat worden om werknemers duurzamer te laten reizen. Zowel tijdens het woon-werk verkeer, als tijdens zakenreizen.

Hoe kan Fynch u helpen?
Fynch heeft al 14 jaar ervaring op het gebied van gedragsverandering in duurzame en veilige mobiliteit. Onderstaand een korte opsomming van onze services:

  1. Fynch Dashboard: We geven u inzicht in de ontwikkeling van uw CO2-uitstoot veroorzaakt door mobiliteit, van groepsniveau tot individu. Fynch Dashboard werkt onafhankelijk van uw leveranciers en kan worden gevoed met transactie, telematica of smartphone data. Naast CO2 kan het Fynch dashboard u ook inzicht geven in schades, bekeuringen, beweging, skypegebruik en spits mijdingen.
  2. Fynch Prodrive Learning: Autorijden is het gevaarlijkste gedeelte van de werkdag. U wilt dat uw medewerkers ‘s avonds weer veilig thuiskomen. Prodrive Learning is een online trainingsprogramma vol interactieve content over veilig én zuinig autorijden. Uw medewerkers verdienen coins door te participeren en familie en vrienden uit te dagen.
  3. Fynch app: Inzicht zet aan tot verandering. De Fynch app brengt het Fynch dashboard naar de smartphone en voegt daar een belonings-programma aan toe. De app is intelligent en herkent wanneer de gebruiker duurzaam reist. Dit gedrag wordt direct beloond. De gebruiker kan zijn verdiende punten besteden in de Fynch coin shop.

Fynch en het Low Car Diet:
Ook dit jaar werkt Fynch weer samen met Stichting de Reisbeweging door de app tijdens het Low Car Diet beschikbaar te stellen voor alle deelnemers. Het Low Car Diet wordt jaarlijks georganiseerd om zoveel mogelijk werknemers aan te zetten tot ander reisgedrag. Vorig jaar deden hier 3000 werknemers aan mee verdeeld over 18 bedrijven. Arcadis, Reinaerde en Stedin hebben al bevestigd dat ze meedoen met de elfde editie van het Low Car Diet van 14 september tot 10 oktober.

Schrijf uw bedrijf in voor 31 mei 2020 en betaal slechts €6500 (daarna bedraagt het €7500). Wanneer u zich met 3 of meer dan 5 bedrijven inschrijft, betaalt u respectievelijk €6175 en €5850 per bedrijf.

Wilt u een sfeerimpressie van het Low Car Diet 2019, kijk dan hier. Wanneer u meer informatie wilt, klik dan hier. Ook kunt u zich direct aanmelden door dit formulier in te vullen en door te sturen naar info@lowcardiet.nl.

Lijkt dit u interessant?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden en een keer met ons praten over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, stuur ons dan een mailtje!