Jouw project wil duurzame mobiliteit stimuleren onder deelnemers. Je hebt al een plan uitgedacht en bent erachter gekomen dat, wanneer je mensen duurzamer wil laten reizen, gedragsverandering nodig is. De vastgeroeste gewoontes van het elke dag met de auto reizen, wil je veranderen in meer reizen met het OV. En wanneer mensen dan toch de auto pakken, dan wil je dat ze gestimuleerd worden om te carpoolen. Daarnaast wil je dat mensen meer gaan fietsen en wandelen, zodat ze duurzamer reizen en vitaler worden en/of je wil zorgen dat mensen meer thuiswerken. Grote doelen, maar hoe bereik je die gedragsverandering? Fynch kan je hierbij helpen. Hieronder leggen we aan de hand van het voorbeeld van het Low Car Diet uit wat Fynch voor jouw organisatie kan betekenen.

Doelstelling van het Low Car Diet: zo weinig mogelijk CO2-uitstoot

LCD doelstelling

Zo'n 27% van de CO2-uitstoot wereldwijd wordt veroorzaakt door mobiliteit. Een groot deel hiervan gaat over het reizen van personen van A naar B. Veel mensen zitten vastgeroest in hun gewoontes, waaronder het vele reizen met de auto van en naar werk. Stichting de Reisbeweging wilde dat anders doen en riep de Low Car Diet campagne in het leven: een maand lang wordt het bedrijfsleven uitgedaagd om zo duurzaam mogelijk van en naar werk te reizen. Ofwel, zo weinig mogelijk CO2 uit te stoten.

Tijdens het Low Car Diet maakt Stichting de Reisbeweging gebruik van de Fynch App en het Fynch Platform. Alle werknemers van deelnemende bedrijven krijgen toegang tot de Fynch App en hun persoonlijke online omgeving op het Fynch Platform. De app registreert automatisch alle ritten van de deelnemers en berekent de CO2-uitstoot die een trip veroorzaakt. Meer informatie over de trips kan bekeken worden op het Fynch Platform. De werkgevers krijgen toegang tot het Fynch Platform op management niveau. Op het platform kunnen ze (op geaggregeerd en geanonimiseerd niveau) zien hoe hun werknemers presteren en hoe dit zich verhoudt tot de prestatie van andere deelnemende bedrijven.

Realisatie Low Car Diet

De deelnemers van het Low Car Diet zijn een maand aan de slag gegaan met slimmer en duurzamer reizen. Dit resulteerde tijdens de Low Car Diet campagne uiteindelijk in:

Op de lange termijn maken deelnemers blijvend 35% minder autokilometers. De Low Car Diet gedragscampagne zet dus blijvende gedragsverandering in gang.

Wil je de resultaten van 2019 zien? Bekijk dan de video hieronder.

LCD video

Wil je weten hoe Fynch jou kan helpen met jouw project of campagne om deelnemers te motiveren om duurzamer, slimmer en veiliger te reizen? Neem dan contact met ons op!

Doorlopend project: tweewielerregeling Papendrecht en Schiedam Neem contact met ons op