Jouw project wil bijvoorbeeld mensen stimuleren om meer te bewegen. Je hebt al een plan uitgedacht en bent erachter gekomen dat er gedragsverandering nodig is. Mensen moeten actief gemotiveerd worden om vaker een stukje te wandelen of te fietsen. Na een half uur bewegen hebben mensen meer energie, zijn ze productiever en creatiever. Daarnaast vermindert het de kans op stress en ziekteverzuim. Kortom, je wil dat mensen meer bewegen zodat ze beter en gelukkiger (thuis) kunnen werken. Grote doelen, maar hoe bereik je die gedragsverandering? Fynch kan je hierbij helpen. Hieronder leggen we aan de hand van de campagne Frisse neus wat Fynch voor jouw organisatie kan betekenen.

Doelstelling van Frisse neus: dat alle werkende Nederlanders dagelijks dertig minuten bewegen.

87% van de werknemers zit meer dan 6 uur per dag achter het beeldscherm en gemiddeld zit een thuiswerker zo'n 7 uur op zijn stoel. Dat is heel veel stilzitten. Dagelijks een half uur beweging wordt vaak vergeten, terwijl dit juist heel gezond is voor iemands fysieke en mentale gesteldheid. Stichting de Reisbeweging wilde dat anders doen en riep de campagne Frisse neus in het leven: werknemers worden continu uitgedaagd om elke dag minimaal een half uur buiten te bewegen.

Deelnemers aan Frisse neus krijgen toegang tot de Fynch App en hun persoonlijke online omgeving op het Fynch Platform. De app registreert automatisch alle ritten van de deelnemers en beloont direct wandelingetjes of fietstochten met coins. Deze coins kunnen in de Fynch Shop worden uitgegeven aan kortingen op duurzame cadeaus. Een deelnemer kan meer informatie over zijn trip inzien op het Fynch Platform (bijvoorbeeld hoeveel CO2-uitstoot een bepaalde rit veroorzaakt). Werkgevers krijgen toegang tot het Fynch Platform op management niveau en krijg je op geaggregeerd en geanonimiseerd niveau inzicht in hoe jouw medewerkers presteren en hoe dit zich verhoudt tot de prestatie van andere deelnemende bedrijven. Naast de inzichten rondom actief thuiswerken kun je als werkgever ook op inzicht krijgen in de ontwikkeling van de CO₂-uitstoot veroorzaakt door mobiliteit, brandstofverbruik, beweging, modal split en spits mijdingen.

Realisatie Frisse neus

Deelnemers aan de Frisse neus campagne wandelen en fietsen meer. Dit is goed voor hun fysieke en mentale gezondheid. Na een half uur bewegen zijn deelnemers energieker, productiever en creatiever. Daarnaast vermindert het de kans op stress en ziekteverzuim.