Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid en mobiliteit? Werk je graag samen met een klein team aan het bereiken van ons doel voor 2025, een CO2 reductie van 500.000 ton? Dan zoeken wij jou!

We zoeken een Customer Success Manager die deel gaat uitmaken van ons dynamische team. Als Customer Success Manager ben je verantwoordelijk voor het succesvol maken van Fynch bij onze klanten. We hebben een breed scala aan klanten: onze software wordt gebruikt door bedrijven, gemeentes en freelancers.

Als Customer Success Manager ben je verantwoordelijk voor implementaties en projecten voor nieuwe en bestaande klanten, het leveren van analyses en inzichten aan klanten, het up to date houden van documentatie en FAQ’s en het bieden van support voor onze software. Je werkt nauw samen met de Product Owner, die verantwoordelijk is voor de optimalisatie en ontwikkeling van onze software en services. Je hoofddoel is om ervoor te zorgen dat onze programma’s en software bijdragen aan de motivatie van klanten om duurzaam en gezond te reizen.

Verantwoordelijkheden Customer Success Manager

Functie-eisen Customer Success Manager

Waar jij deel van uit zal gaan maken:

Je wordt onderdeel van een enthousiast, divers team met werkervaring op verschillende plekken zoals European Space Agency, Google, Oracle, en vele startups. Alle teamleden zijn gepassioneerd over duurzaamheid en streven continu naar CO2 reductie binnen hun dagelijkse levensstijl en bij klanten. Het team bestaat uit een diverse, internationale mix van mensen die experts zijn in yoga, meditatie, hiken, fietsen, muziek en nog veel meer. Momenteel werken we fulltime vanuit huis, maar zodra alles weer normaal wordt verwachten we 2 dagen per week samen op kantoor te werken. Om onze teamspirit hoog te houden hebben we regelmatig (digitale) teamborrels en teamevents waarbij we samen leuke activiteiten doen.

De vacature betreft een full-time positie, parttime is ook mogelijk.

Solliciteer direct