Automatische rittenregistratie

Het registreren van je woon-werk en zakelijke ritten is belangrijk om meerdere redenen:

  1. Als werkgever met >100 medewerkers wil je voldoen aan de Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit
  2. Als ZZP’er wil je natuurlijk alle ritten die je zakelijk maakt registreren zodat je deze belastingvrij aan jezelf kunt vergoeden
  3. Om bijtelling te voorkomen verwacht de fiscus dat je een sluitende kilometerregistratie hebt wanneer je niet meer dan 500km per jaar privé rijdt

De klassieke manier is het bijhouden van elke rit in een blocnote dat in je dashboardkastje ligt. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel apps die zorgen voor een eenvoudige reisadministratie, hier vind je een overzicht met de 14 beste rittenregistratie apps.

Duurzaam mobiliteitsbeleid

Automatische rittenregistratie app

Uit het overzicht met alle verschillende apps blijkt dat er weinig oplossingen zijn die jouw ritten automatisch registreren.

Het makkelijkst is een GPS box in jouw auto, deze houdt elke rit volautomatisch bij en je hoeft maar één keer per maand te synchroniseren.

Maar hoe zit het dan met de ritten die je met de fiets maakt, of wanneer je te voet gaat? Dan is er nog steeds handwerk nodig.

Met Fynch wordt elke beweging geregistreerd in jouw telefoon (en nergens anders). Het enige dat jij hoeft te doen is de rit categoriseren als zakelijk, privé of woon-werk en klaar is kees. Fynch is dé registratie reisbewegingen app van dit moment.

Automatische declaratie

Het declareren van zakelijke- en woon-werk ritten is een maandelijks terugkerende klus waar veel mensen tegenop zien. Het is voor de medewerker of ZZP’er een tijdrovende en saaie klus, HR en Finance moeten de declaratie vervolgens controleren omdat het foutgevoelig is.

Bij een bedrijf van 600 medewerkers kost dit in totaal gauw 2FTE per maand!

Wanneer je registratie van reisbewegingen doet met een app, is het declareren ook een peulenschil. Bij de app van Fynch Mobility is het mobiliteitsbeleid van jouw onderneming eenvoudig in te stellen. Zo wordt ook een gedifferentieerd kilometerbeleid foutloos en automatisch toegepast.

De declaratie gebeurt handmatig of automatisch elke maand, excessen komen vanzelf bovendrijven. Fraude is (bijna) onmogelijk en de gewonnen tijd is groot.

Duurzaam mobiliteitsbeleid voorbeeld

Word aantrekkelijker als werkgever!

Veel van onze klanten vragen ons advies. Wij hebben dus veel inzage in de budgetten en verschillende manieren hoe werkgevers tegenwoordig hun mobiliteitsbeleid inrichten. Een voorbeeld vind je hiernaast.

Een gedifferentieerde kilometervergoeding is helemaal van deze tijd:

  1. Als werkgever ben je duurzaam bezig, dat trekt mensen aan
  2. Medewerkers worden beloond voor duurzaam gedrag
  3. Je voldoet aan alle wet- en regelgeving. Nu en in de toekomst
  4. Je bespaart tijd en geld door automatische ritregistratie en declaraties

Waarom wachten? Neem contact op met Fynch en start nu!

Ook Fynch gebruiken voor CO2 rapportage mobiliteit?

Boek een demo

Werkgevers die al het goede voorbeeld geven

Censo-logo

...wordt ondersteund door Fynch via haar innovatieve mobiliteitsplatform bij het realiseren van de doelstellingen uit de nieuwe mobiliteitsregeling.

Bekijk deze case
arcadis-logo

...implementeerde Fynch als onderdeel van een nieuwe moderne mobiliteitsregeling

Bekijk deze case

...maakte declaraties voor medewerkers en managers weer makkelijk en leuk

Bekijk deze case

Andere werkgevers die duurzame mobiliteit óók hoog in het vaandel hebben staan

Automatiseer het registreren van CO2 uitstoot mobiliteit

Bespaar tijd voor jezelf en je arbeidskrachten en voldoe eenvoudig aan de CO2 rapportageverplichting.